CHP, TRT’nin Muhalefete Uyguladığı Karartmayı Anayasa Mahkemesi’ne Taşıdı
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • CHP, TRT’nin Muhalefete Uyguladığı Karartmayı Anayasa Mahkemesi’ne Taşıdı

CHP, TRT’nin Muhalefete Uyguladığı Karartmayı Anayasa Mahkemesi’ne Taşıdı

ABONE OL
29 Mart 2024 15:03
CHP, TRT’nin Muhalefete Uyguladığı Karartmayı Anayasa Mahkemesi’ne Taşıdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’nin Açıklaması

CHP Seçim ve Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci Binici, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT)’nun muhalefete uyguladığı karartmayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıdıklarını açıkladı.

Anayasa Mahkemesi Başvurusu Detayları

Binici’nin yaptığı açıklamaya göre Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, TRT’nin siyasi partilerin reklam rezervasyonlarını yayınlamayarak kamuyu zarara uğrattığı iddia edildi. CHP, TRT’ye yüzlerce kez reklam yayınlatma başvurusunda bulunmuş ancak bu reklamların hiçbirinin yayınlanmadığı belirtildi.

CHP’nin Değerlendirmesi

CHP tarafından yapılan açıklamada, TRT’nin tarafsızlıktan uzak tutumu ve muhalif sesleri bastırması, basın özgürlüğünün ihlali olarak nitelendirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan ve reddine karar verilen suç duyurusuna da atıfta bulunularak, kamu kurumlarının muhalefeti kararttığı ifade edildi.

Genel Başkan Yardımcısı Binici’nin Açıklamaları

Gül Çiftci Binici, RTÜK’e, YSK’ya ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na da şikayet ve suç duyurusu dilekçeleri verdiklerini belirtti. Binici, kamu kurumlarının muhalif sesleri bastırdığını ve yasaya aykırı şekilde taraf olduklarını ifade ederek, TRT’ye dokunulmazlık tanındığını savundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.