BİM, Fas’taki şirketinin yüzde 35’ini İngilizlere satıyor

BİM, Fas’taki şirketinin yüzde 35’ini İngilizlere satıyor

ABONE OL
9 Aralık 2020 17:10
BİM, Fas’taki şirketinin yüzde 35’ini İngilizlere satıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BİM’den yapılan açıklamaya göre, 12 yılı aşkın süredir Fas’taki faaliyetlerini sürdüren BİM, bu ülkede önemli bir adım attı. 2008 yılında BİM Birleşik Mağazalar AŞ’nin yüzde 100 iştiraki olarak Fas’ta kurulan BIM Stores SARL şirketinin hisselerinin yüzde 35’inin Helios Investment Partners adlı özel sermaye fonuna satılmasına ilişkin anlaşma imzalandı. Bu satışla BİM, Fas’taki büyümesine ve yerelleşme sürecine güçlü bir ivme kazandırmış olacak. Satış işlemi, gerekli ön koşulların sonuçlanmasının ardından tamamlanacak. 2004 yılından bu yana sadece Afrika’ya yatırım yapan İngiltere merkezli Helios Investment Partners’ın halen 30’dan fazla Afrika ülkesinde yatırımları bulunuyor.

“FAS, BÜYÜDÜĞÜMÜZ BİR PAZAR”

Açıklamada görüşlerine yer verilen BİM İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu, Fas’ın büyüdükleri bir pazar olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Bu yıl 37 yeni mağaza açtık ve mağaza sayımızı bugün itibarıyla 534’e çıkarttık. Afrika bölgesinde uzmanlaşmış bir yatırım fonu olan Helios Investment Partners’ın azınlık hissedarımız olmasıyla Fas’ta yeni bir sayfa açıyoruz. Bu anlaşma; Fas’taki büyüme trendimizi sürdürmemize, geliştirmemize ve yerelleşme sürecimize önemli katkı yapacak. BİM’in ilk yurt dışı yatırımı olan Fas’taki performansına ve stratejisine bir güven oyu anlamına gelen bu anlaşma bizi mutlu etti. Kardeş Fas halkına ve bu ülkedeki ekosistemimize daha fazla değer sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

“BİM, BU ÜLKEYE GÜÇLÜ BİR TAAHHÜT GÖSTERDİ”

Helios Investment Partners Ortağı Zineb Abbad El Andaloussi ise BİM markasının Faslı tüketiciler tarafından benimsendiğini ve onların günlük yaşamlarının bir parçası haline geldiğini aktararak, “Bu ilişki, Kovid-19 krizi sırasında daha da pekişti. Güçlü lojistik yetkinlikleri sayesinde BİM, ürün tedarikini hiç aksatmadı ve ürünlerin yüzde 85’ini Fas’tan tedarik etti. 2009 yılından bu yana Fas’taki işine istikrarlı bir şekilde yatırım yapan BİM, bu ülkeye güçlü bir taahhüt gösterdi. Şirketin yerel yetkinliklerini artırmak ve kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla tüketiciye sunmak için iş birliği yapacağımız için mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

BİM, Fas'taki şirketinin yüzde 35'ini İngilizlere satıyor

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.