Bakan Elvan, AB üyesi ülkelerin büyükelçilerine ekonomi reformlarını anlattı
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Bakan Elvan, AB üyesi ülkelerin büyükelçilerine ekonomi reformlarını anlattı

Bakan Elvan, AB üyesi ülkelerin büyükelçilerine ekonomi reformlarını anlattı

ABONE OL
2 Nisan 2021 21:43
Bakan Elvan, AB üyesi ülkelerin büyükelçilerine ekonomi reformlarını anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda, AB üyesi ülkelerin büyükelçileri ve temsilcilerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Mart’ta açıkladığı “Ekonomi Reformları”na ilişkin sunum yaptı. AB’den ekonomi reformlarına ilişkin gelen yoğun ilgi üzerine gerçekleşen toplantıda üye ülkelerin büyükelçileri hazır bulundu.

REFORMLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Bakan Elvan, toplantıda ekonomi reformlarının ana gövdesini oluşturan “makroekonomik politikalar” ve “yapısal politikalar” hakkında detaylı bilgi verirken, büyükelçilerden reformlara ilişkin gelen soruları cevaplandırdı.
Elvan, toplantıda ayrıca büyükelçilere Türkiye ekonomisinin genel görünümü hakkında da bilgi verdi.

“VERİMLİ TARTIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİK”

Bakan Elvan, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın ekonomi reformlarını kamuoyuyla paylaşmasının hemen ardından, gerek yatırımcılardan gerekse yabancı misyon temsilcilerinden reformların içeriğine ilişkin toplantı talepleri aldık. Bu talepleri yerine getirmeyi son derece önemsiyoruz. AB üyesi ülkelerin büyükelçileriyle gerçekleştirdiğimiz bugünkü toplantıda küresel ekonomik görünüm, Türkiye ekonomisine ilişkin temel göstergeler ve ekonomik reformlarımızın detaylarını paylaştık, soru-cevap bölümünde de verimli tartışmalar gerçekleştirdik.

“KARARLILIĞIMIZI GÖSTERECEĞİZ”

Toplantıda, kamu maliyesi disiplini, enflasyonla mücadele, finansal sektörün güçlendirilmesi, cari açığın azaltılması ve istihdamın teşvik edilmesi alanlarındaki politikalarımıza ayrıntılı değindik. Makroekonomik istikrarın temel önceliğimiz olduğunun da altını çizdik. Ekonomi reformlarımıza ilişkin bilgilendirme toplantılarına önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz. Türkiye’nin bu reformları hayata geçirme konusunda ne denli kararlı olduğunu tüm muhataplarımızla paylaşacağız.”

Bakan Elvan, AB üyesi ülkelerin büyükelçilerine ekonomi reformlarını anlattı



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.