7 İl İçin Şiddetli Yağış Uyarısı

7 İl İçin Şiddetli Yağış Uyarısı

ABONE OL
25 Mart 2023 12:33
7 İl İçin Şiddetli Yağış Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 7 ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, havanın parçalı bulutlu geçmesi beklenen bölgede, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan ve Tunceli’de aralıklı sağanak bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyretmesi öngörülen bölgede, rüzgar güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum’da 1, Ardahan ve Kars’ta 2, Ağrı’da 3, Erzincan’da 4, Tunceli’de 8 ve Iğdır’da 9 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklık Iğdır’da 19, Ağrı ve Ardahan’da 12, Kars ve Tunceli’de 11, Erzincan’da 10, Erzurum’da 8 derece olacak.

Bölgede yüksek kesimlerde kar kalınlıkları, Palandöken Kayak Merkezi’nde 108, Erzincan Ergan Kayak Merkezi’nde 50, Palandöken 2′ de 37 santimetre olarak ölçüldü.

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.