3 ilde 2 belde ile 4 köy karantinaya alındı!

3 ilde 2 belde ile 4 köy karantinaya alındı!

ABONE OL
12 Kasım 2020 00:02
3 ilde 2 belde ile 4 köy karantinaya alındı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Valilikten yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Güzelyurt ve (Merkez, Budama ve Keçiini mahalleleri) ve Ortakent köyü (Merkez, Eskiköy ve Damatlar mahalleleri), Kovid-19 salgınının vatandaşların hayatını tehdit etmesini engellemek ve sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

 

Karantina nedeniyle köylere giriş ve çıkışlar yasaklandı.

KARAMAN’DA DA KARANTİNA KARARI

Karaman’da merkeze bağlı bir köy yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Karaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda, koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında salgının önlenmesi, halk sağlığının korunması amacıyla merkeze bağlı İhsaniye köyünün giriş ve çıkışa kapatılarak karantina altına alındığı belirtildi.

Açıklamada, alınan kararlara uymayan vatandaşlar hakkında da adli ve idari cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

AFYONKARAHİSAR’DA İKİ BELDE İLE BİR KÖY KARANTİNADA

Afyonkarahisar merkeze bağlı iki belde ve bir köyde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Gebeceler ve Çıkrık beldeleri ile Olucak köyünün pozitif vakaların artması, bulaş riskinin yüksek olması, hastalığın yayılmasını önlemek ve tedbir amacıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar karantinaya alındıkları belirtildi.

Açıklamada, Vali Gökmen Çiçek başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Meclisi kararınca, beldelere ve köye giriş çıkışların kolluk kuvvetlerinin kontrolünde sağlanacağı da aktarıldı.

Ayrıca yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerden çıkmaması gerektiği, temel ihtiyaçların giderilmesi için her aileden sadece bir kişinin dışarıya çıkabileceği belirtilerek alınan kararlara uymayan vatandaşlar hakkında da adli ve idari cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Öte yandan 23 Eylül’de de karantinaya alınan Gebeceler beldesindeki uygulama ikinci kez tekrarlandı. 

KAYNAK: AA
Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.