YÖK’ten Yükseköğrenim Görenleri İlgilendiren Yeni Düzenleme

YÖK’ten Yükseköğrenim Görenleri İlgilendiren Yeni Düzenleme

ABONE OL
4 Nisan 2024 13:03
YÖK’ten Yükseköğrenim Görenleri İlgilendiren Yeni Düzenleme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamada, yurt dışında yükseköğrenim görmek isteyenleri ilgilendiren önemli bir düzenlemeye yer verildi. İşte detaylar:

İlk 400’de Olan Üniversitelerden Mezunlara Doğrudan Denklik Verilecek

YÖK’ün yeni düzenlemesine göre, uluslararası üç yükseköğretim derecelendirme kuruluşu tarafından sıralamada ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecektir. Buna ek olarak, ilk 1000’de yer alan mezunlardan YKS’ye giriş şartı aranmayacak.

Bölümlere Göre Denklik Başvuruları

İlk 400’de yer alan üniversitelerin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabileceklerdir. İlk 1000’de yer alan üniversiteler için ise başarı şartı aranan bölümlerde YKS’ye giriş zorunluluğu olmayacak.

Denklik Müracaatları ve İnceleme Süreci

İlgili programların YKS’deki başarı sıralamasını sağlamış mezunlar denklik başvurusunda bulunabilecek ve transkriptleri incelenerek karar verilecektir. Diğer bölümler için ise YKS’ye giriş zorunluluğu olmayacak.

Bu yönetmelik değişikliği, başarı sıralaması şartı aranmayan programlarla ilgili kısıtlayıcı bir düzenleme getirmeyecek. Denklik başvuruları, belirlenen standart prosedürlere uygun olarak bireysel olarak incelenecek ve karar verilecektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.