Talim Terbiye Kurulu Yeni Müfredat Çalışmalarını Tamamlıyor

Talim Terbiye Kurulu Yeni Müfredat Çalışmalarını Tamamlıyor

ABONE OL
7 Mart 2024 13:02
Talim Terbiye Kurulu Yeni Müfredat Çalışmalarını Tamamlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Müfredat Nisan Ayında Detaylarıyla Açıklanacak

Talim Terbiye Kurulu, yürüttüğü yeni müfredat çalışmalarında sona yaklaşıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dünkü Kabine toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Uygulama 2024-2025 Eğitim Yılında Başlayacak

Yeni müfredatın kademeli olarak uygulanacağını belirten Bakan Tekin, değişikliklerin 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında 1’inci, 5’inci ve 9’uncu sınıflarda başlayacağını duyurdu.

Çalışmalar Yüzde 80 Tamamlandı

Bakan Tekin, Talim Terbiye Kurulu’nun çalışmalarının yüzde 80’inin tamamlandığını ve yaklaşık 2 bin uzmanın müfredat hazırlığı için çalıştığını belirtti. Akademisyenler ve öğretmenlerin bir arada çalışarak yeni müfredatı oluşturduklarını ifade etti.

Öğrenci Düzeylerine Uygun Müfredat Ön Planda

Bakan Tekin, öğrencilerin düzeylerine uygun şekilde müfredatın hazırlandığını vurgulayarak, zorunlu eğitim çağında verilen bilgilerin lisans düzeyinde olup olmaması gerektiği konusunda hassasiyet gösterdiklerini belirtti. Talim Terbiye Kurulu’nun çocukların düzeylerine uygun müfredatı oluşturma ilkesiyle hareket ettiğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.