MEB, Ortaokul Öğrencilerine Yeni Tasarımlı Karneler Dağıtacak

MEB, Ortaokul Öğrencilerine Yeni Tasarımlı Karneler Dağıtacak

ABONE OL
21 Mart 2024 13:03
MEB, Ortaokul Öğrencilerine Yeni Tasarımlı Karneler Dağıtacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal Etkinlikler Karnelerde Yer Alacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul öğrencilerine ders notlarının yanı sıra sosyal etkinliklere katılım durumlarının da değerlendirileceği yeni tasarımlı karneler dağıtacak. Bakanlık, karnelerde büyük bir tasarım ve içerik değişikliğine gitti.

Beş Başlıkta Değerlendirme Yapılacak

Okul içi ve dışındaki sosyal etkinlikler, “bilimsel”, “kültürel”, “sanatsal”, “sportif” ve “toplum hizmeti” olmak üzere beş ana başlıkta değerlendirilecek. Öğrencilerin sosyal etkinlikleri, “katılım”, “ürün ortaya koyma”, “performans gösterme” ve “derece alma” gibi dört ana düzeyde işlenecek.

İlgi Alanları Erkenden Belirlenebilecek

MEB’in yeni uygulamasıyla öğrencilerin sosyal etkinlikleri e-Okul sistemine kaydedilecek. Bu sayede öğrencilerin ilgi ve becerileri erken dönemde tespit edilerek rehberlik hizmetlerine de katkı sağlanacak.

Üç Kategoride Sosyal Etkinlikler

Öğrencilerin gerçekleştirdiği sosyal etkinlikler “okul etkinlikleri”, “merkezi etkinlikler” ve “okul dışı bireysel etkinlikler” olmak üzere üç kategoriye ayrılacak. Bu etkinlikler, öğrencilerin sosyal başarılarını karnelerinde görmelerini sağlayacak.

Okul Dışı Etkinlikler Takip Altında Olacak

Öğrencilerin velileri tarafından onaylanmış okul dışı etkinlikler de e-Okul sistemine kaydedilecek. Bu sayede öğrencilerin katıldığı yarışmalar, etkinlikler detaylı bir şekilde kayıt altında tutulabilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.