İsrail Güçleri Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Gözaltı ve Baskınlarını Artırıyor
  • Mizrak Haber
  • Dünya
  • İsrail Güçleri Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Gözaltı ve Baskınlarını Artırıyor

İsrail Güçleri Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Gözaltı ve Baskınlarını Artırıyor

ABONE OL
9 Mayıs 2024 12:10
İsrail Güçleri Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Gözaltı ve Baskınlarını Artırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Güçleri Filistinlilerin Evlerine Zorla Giriyor

Görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre, İsrail askerleri Batı Şeria’nın kuzeyindeki Kubatiye ve eş-Şuheda beldelerine baskın düzenleyerek Filistinlilerin evlerine zorla girdi ve arama yaptı. Bu sırada çıkan arbedede en az 3 Filistinlinin gözaltına alındığı belirtildi.

Çok Sayıda Filistinli Gözaltına Alındı

İsrail askerlerinin gerçek mermi kullandığı baskında, karnından yaralanan bir Filistinlinin Cenin Devlet Hastanesine kaldırıldığı bildirildi. Aynı gün Kalkilya kentine giren İsrail güçleri, Kefr Seba Mahallesine baskın düzenleyerek Filistinlilerin evlerine zorla girdi ve arama yaptı.

Görgü Tanıklarından Şiddetli Saldırı İddiaları

Görgü tanıklarına göre, Kefr Seba’da evlerin çatılarına keskin nişancılar yerleştiren İsrail ordusu, mahalledeki bir Filistinliyi hedef aldı. Ayrıca Eriha, Ramallah ve el Halil kentlerinde de birçok mahalleye baskın düzenleyen İsrail güçlerinin çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Artan Saldırılar ve Gözaltılar

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırıdan bu yana 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırıların arttığı belirtiliyor. Bu süreçte, 497 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.