Amerika Birleşik Devletleri’nde Başörtülü Kadınlara Tazminat Ödenecek
  • Mizrak Haber
  • Dünya
  • Amerika Birleşik Devletleri’nde Başörtülü Kadınlara Tazminat Ödenecek

Amerika Birleşik Devletleri’nde Başörtülü Kadınlara Tazminat Ödenecek

ABONE OL
6 Nisan 2024 12:04
Amerika Birleşik Devletleri’nde Başörtülü Kadınlara Tazminat Ödenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

New York Belediyesi Sabıka Kaydı Fotoğrafı İçin Başörtüsü Zorlaması Nedeniyle Tazminat Verecek

Amerika Birleşik Devletleri’nde New York belediyesi, kadınların sabıka kaydı fotoğrafı çekimleri sırasında başörtülerini çıkarmaya zorladığı için 17,5 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Manhattan federal mahkemesinde görülen davada, ABD Bölge Yargıcı Analisa Torres’in onayı gerekiyor.

Tazminat Miktarı ve Dağıtımı

Ödemeler, yasal ücretler ve masraflar düşüldükten sonra yaklaşık 13,1 milyon dolara denk gelecek. Uzlaşma sonucunda elde edilen gelir, yaklaşık 4.100 uygun kişi arasında paylaşılacak. Bu kapsamda her bir alıcıya 7,824 ila 13,125 dolar arasında ödeme yapılacak.

Olayın Arka Planı ve Davanın Gelişimi

Müslüman-Amerikalı kadınlar Jamilla Clark ve Arwa Aziz, Manhattan ve Brooklyn’de polisin sabıka fotoğrafları için başörtülerini çıkarmaya zorlamasının travma yarattığını belirterek 2018 yılında dava açmıştı. Clark, yaşadığı durumu “Başörtümü çıkarmaya zorlandığımda çıplak gibi hissettim. Kendimi ne kadar teşhir edilmiş ve ihlal edilmiş hissettiğimi kelimelerle ifade edemem.” diyerek anlattı.

Yeni Politika ve Reform Süreci

New York polis departmanı, davanın ardından 2020 yılında, yüzleri görünebilecek şekilde erkek ve kadınların sabıka fotoğrafları sırasında başlarını örtmelerine izin vereceğini açıkladı. Şehir hukuk departmanı sözcüsü Nick Paolucci, anlaşmanın polis departmanı için olumlu bir reform olduğunu belirterek “tüm tarafların yararına olduğunu” ifade etti. Yeni politika, dini başlıklar arasında peruk, kipa ve türban gibi diğer başlıkları da kapsıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.