Freze Tezgâhı Kesici Takımları

Freze Tezgâhı Kesici Takımları

ABONE OL
22 Şubat 2021 09:38
Freze Tezgâhı Kesici Takımları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kendi çevresi etrafında dönen ve birden fazla uç ile iş parçasından talaş kaldırma işlemi yapan kesici aletine freze çakısı adı verilir. Freze çakıları genellikle çok ağızlı kesici takım grubu içerisinde yer alır. Iş parçasına değdirilmesi sonucu parça üzerinden belirli bir oranda talaş kaldırılabilir. Bu işlemin gerçekleştirilmesi içinde çakı kendi çevresi etrafında döndürülür.

İşlemin en iyi şekilde yürütülebilmesi için iş parçası ile çakı her daim hareket halinde olmalıdır. Bu nedenle iş parçası ile freze takımları arasındaki ilişki çok iyi bilinmelidir. Kesici takımları ile ilgili gerekli her şeyi Tempo Kesici Takımlar sitesinden alabilirsiniz.

Freze Tezgâhında Kullanılan Kesici Takımların Özellikleri

Endüstride frezeleme işlemleri sırasında genellikle en çok HSS rumuzu ile bilinen hız ve sert metal uçlu kesiciler tercih edilip kullanılır. Torna tezgâhlarında kullanılan kalemler ile freze çakıları karşılaştırıldığı zaman frezenin her bir kesici ucu torna takımları kalemi özelliğini taşır. Bu sebepten dolayı ekonomik değeri daha iyi bir şekilde anlaşılır. Frezleme işlemi, yüzeyin pürüzsüz olmasını sağlamak adına yapılır. Bu süre zarfında oldukça dikkatli davranılmalı ve doğru bir biçimde bunlar tamamlanmalıdır. Sizlere sunulan takımlarda bunları doğru şekilde yapmanızı sağlar.

Yanlış ve eksik bilgiler ile çalışmalar yapılırsa frezenin çevresinde bulunan dişler bozulabilir. Böyle bir durum sonucunda da çakının ömrü oldukça kısalmış olur. Çakıların kesici ağız malzemesine göre talaş ve boşluk açıları verilir. Kesme şartlarını kolay hale getiren freze çakıları genelde sivri dişli yapıda olur. Sizde kesici aletlerden faydalanmak isterseniz, Tempo Kesici Takımlar sitesinden alabilirsiniz. Çakıların kesici özellikleri sayesinde işlemler yapılabilmektedir. Bu süreç içerisinde bakım ve kontrollü kullanım önemlidir. Bu sayede takımda bulunan parçaların fayda süreleri artar. Fayda süresi artan her bir parçada, önemli ölçüde ekonomik katkı ortaya çıkarır.

Freze Tezgah Kesme Takımlarının Kullanımları

Freze tezgah kesme takımları, talaş kaldırma işlemlerinde rahat bir süreç oluşmasını sağlar. İşgücünün fazlaca harcanmaması adına döner başlı bir biçimde şekil verilmesi gereken alanlarda rahatça kullanılabilir. Kaliteli ve dayanıklı yapısıyla kullanıma hazır hâle getirilmiş olan ürün modelleriyle birlikte tezgahlardaki düzenleme ve gerekli olan eklemeler kolaylıkla ve hızlıca yerine getirilecektir. Ürün uzun süreli kullanımlar için tasarlanmış olup, döner başlık şeklinde çalışır.

Özellikle freze tezgahlarda şekil verme işlemlerine özen gösterilmesi gerekir. İçerisinde bulunan boyut çeşitliliği sayesinde doğru seçimi yaparak illerimize devam etmeniz sağlanır. Oldukça dayanıklı bir üründür. Bu sayede uzun süre kullanılabilir. Freze tezgahlarda kesme işlemi için kullanılacak olan bu tür takımların farklı boyutlarda olmalarının birkaç amacı vardır. İşlemleri kolayca yapmanızı sağlayan bu tür ürünler, aynı zamanda işgücünü azaltır. Elle saatlerce uğraşarak istenilen şekilde yapılamayacak olan kesme işlemleri, çok kısa sürede pürüzsüz bir biçimde başarıyla tamamlanacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.