Sanayi ve Teknoloji Bakanı: “Ezine Peyniri” AB’den Coğrafi İşaret Tescili Aldı
  • Mizrak Haber
  • Ekonomi
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: “Ezine Peyniri” AB’den Coğrafi İşaret Tescili Aldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: “Ezine Peyniri” AB’den Coğrafi İşaret Tescili Aldı

ABONE OL
8 Aralık 2023 17:30
Sanayi ve Teknoloji Bakanı: “Ezine Peyniri” AB’den Coğrafi İşaret Tescili Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çanakkale’nin Seçkin Lezzeti AB’de Tescillenen 18. Coğrafi İşaretli Ürün

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya platformunda Ezine peynirinin Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret tescili almasına ilişkin bir paylaşım yaptı. Ezine peyniri, AB’de tescillenen 18. coğrafi işaretli ürün oldu.

Lezzetin Yanı Sıra Sürdürülebilir Üretim ve Ekonomik Kalkınmanın Yansıması

Bakan Kacır, Ezine peynirinin AB’de tescillenen 18. coğrafi işaretli ürün olduğunu belirtirken, bu tescilin sadece bir lezzetin değil, aynı zamanda sürdürülebilir üretim ve ekonomik kalkınma vizyonunun da bir yansıması olduğunu vurguladı. Türkiye’nin dünya üzerindeki gastronomik ve kültürel etkisini pekiştiren coğrafi işaretlerin sayısının artmasıyla birlikte, 45 coğrafi işaretin de AB tescil sürecinin devam ettiğini söyledi.

Türkiye’nin İlk AB Tescilli Peyniri

Bakan Kacır, “AB’den tescilli ilk Türk peynirimiz olan Ezine peyniri, ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Ezine peyniri, Türk lezzetlerinin dünya çapında daha fazla tanınmasına ve Türkiye’nin gastronomik ve kültürel zenginliğini göstermesine önemli bir katkı sağlayacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.