14 Şubat İçin 4,5 Milyon Gül Satışı Bekliyor

14 Şubat İçin 4,5 Milyon Gül Satışı Bekliyor

ABONE OL
16 Şubat 2021 12:46
14 Şubat İçin 4,5 Milyon Gül Satışı Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dündar, 14 Şubat Sevgililer Günü sebebiyle süs bitkileri sektöründe yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aktardı.

Kırmızı gülün, aşkın ve sevginin sembolü olduğunu belirten Dündar, Sevgililer Günü’nün koronavirüs sınırlamalarının da olduğu pazar gününe denk geldiğini anımsattı. Dündar, bu sebeple çiçekçi esnafına ayrıcalık sunulduğunu ve sipariş verilen çiçeklerin evlere teslimine izin verildiğini dile getirdi.

Bu ayrıcalığın bilhassa pandemi sürecinde problem yaşayan çiçekçilere iyi geleceğinin altını çizen Dündar, bu özel gün kutlanırken çiçeklerin seçilmesinin sektöre destek olacağını belirtti.

Dündar, “Sevgililer Günü’nün baş aktörü elbette gül. Bu gün dolayısıyla oluşan talep her yıl olduğu gibi ithalatla da karşılanmaya çalışılacak. Bu durum sadece bizim ülkemize özel değil. Sevgililer Günü’ndeki talep yoğunluğu Hollanda da bile ithalatla karşılanmaktadır.” dedi.

Sevgililer Günü’nde arz il döviz kurundaki yükselişin biraz fiyatları etkilemesini tahmin ettiklerini belirten Dündar, bu hususta hem çiçekçi esnafının hem de üreticinin fedakarlık yapacağını düşündüklerini söyledi.

Dündar, 2019 senesinin şubat ayında hemen hemen beş milyon gül ithal edildiği ifade ederek şu açıklamada bulundu:

“Yerli üretimle beraber 2019’da Sevgililer Günü satışları 6 milyon civarında gerçekleşti. Geçen yıl ise şubat ayında 3,4 milyon gül ithal edildi ve yerli üretimle birlikte Sevgililer Günü’nde yaklaşık 4,5 milyon civarında gül satıldı. Bu yıl Kovid-19 salgını kısıtlamaları dolayısıyla gül satışında geçen yıla göre bir talep artışı öngörmüyoruz. Sevgililer Günü’nde 4,5 milyon civarında gül satışı gerçekleşmesini bekliyoruz.”

Son senelerde gülün haricinde, orkide başta olarak saksılı bitkiler ile kır çiçeklerine de talebin arttığını söyleyen Dündar, çeşitliliğin çoğalmasını vatandaşlara seçim yapma kolaylığı verdiğini söyledi.

İLİşKİLİ HABERLER İsmail Demirci, Hande Soral’ın 14 Şubat Açıklamasıyla İlgili Konuştu

İsmail Demirci, Hande Soral’ın 14 Şubat Açıklamasıyla İlgili Konuştu

14 Şubat 2021 Hangi Güne Denk Geliyor?

14 Şubat 2021 Hangi Güne Denk Geliyor?

14 Şubat Sevgililer Günü Sözleri

14 Şubat Sevgililer Günü Sözleri

14 Şubat'ta Çiçekçiler Açık mı?

14 Şubat’ta Çiçekçiler Açık mı?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.