İran’ın dini lideri Ayetullah Mücteba Hamaney, Körfez ülkelerine yönelik bir yazılı mesaj yayımladı. Hamaney, mesajında Körfez ülkelerinden ‘gerçek düşmanı’ tanımalarını, planlarını anlamalarını ve ona karşı mücadele etmelerini istedi.
Telegram’daki resmi hesabından paylaşılan mesajda, Müslüman dünyasının birleşmesi, ‘düşmanlara’ karşı karşılıklı savunma ve işbirliği yapılması temennisinde bulunuldu.
ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta başlattığı saldırıda, önceki dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in ölümünün ardından göreve gelen Mücteba Hamaney, olaydan bu yana kamuoyu önünde yer almadı. İranlı yetkililer, Hamaney’in babasının, eşinin ve çocuğunun hayatını kaybettiği saldırıda ağır yaralandığını belirtmişti.
Reklam & İletişim [email protected]