Xiaomi, Takanların Kendini ‘Iron Man’ Gibi Hissedeceği Akıllı Gözlüğünü Duyurdu
  • Mizrak Haber
  • Teknoloji
  • Xiaomi, Takanların Kendini ‘Iron Man’ Gibi Hissedeceği Akıllı Gözlüğünü Duyurdu

Xiaomi, Takanların Kendini ‘Iron Man’ Gibi Hissedeceği Akıllı Gözlüğünü Duyurdu

ABONE OL
14 Eylül 2021 14:41
Xiaomi, Takanların Kendini ‘Iron Man’ Gibi Hissedeceği Akıllı Gözlüğünü Duyurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çinli teknoloji devi Xiaomi, 15 Eylül’de (yarın) bir etkinlik gerçekleştirecek. Şirket, bu etkinlik kapsamında yepyeni ürünlerini tanıtacak. Ancak lansmanı bekleyemeyen şirket, geçtiğimiz saatlerde yeni bir sektöre girdiğini ilan etmiş oldu. Xiaomi, henüz konsept aşamasında olan akıllı gözlüğünü resmen duyurdu. Gözlüğün konsept aşamasında olması, çıkış tarihi ve fiyatının gizli kalmasına yol açıyor.

Xiaomi’nin akıllı gözlükleri, genel tasarımıyla bir güneş gözlüğü gibi görünüyor. MicroLED teknolojisinin kullanıldığı ve bu teknolojinin optik dalga görüntüleme teknolojisi ile birleştirildiği gözlük, Xiaomi Kurucusu Lei Jun‘a göre bugüne kadarki en iyi deneyimi sunabilecek. Peki Xiaomi’nin konsept aşamasında olan akıllı gözlüğü nasıl görünüyor?

Karşınızda Xiaomi’nin akıllı gözlüğü

Xiaomi

Xiaomi’nin akıllı gözlükleri, yalnızca 51 gram ağırlık değerine sahip. Sahip olduğu ekranda bildirim gösteren, arama yapılmasını sağlayan, fotoğraf çekebilen ve gerçek zamanlı metin çevirisi yapabilen gözlük, XiaoAI isimli asistan ile entegre olarak çalışabiliyor. Bu anlattıklarımız, bildirimlerden ve diğer şeylerden gözünüzün önünü görmekte zorlanacağınızı düşündürebilir. Ancak böyle bir şey söz konusu değil. XiaoAI ile yalnızca önemli olan bildirimleri görüntüleyebileceksiniz.

Xiaomi’nin konsept teknolojisi, bir çift mikrofon ve hoparlörle geliyor. Bu sayede arama yapmak ve gelen aramayı yanıtlamak için akıllı telefona ihtiyaç duyulmuyor. Öte yandan; gözlüğün üzerindeki 5 MP’lik kamera ile fotoğraf çekimleri yapılabiliyor. Dahili Wi-Fi ve Bluetooth gibi özellikleri de bulunan gözlük, sahip olduğu dört çekirdekli ARM işlemci ile performans açısından da sorun yaşatmayacak gibi görünüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.