Tesla kripto paralara yatırım yapıyor

Tesla kripto paralara yatırım yapıyor

ABONE OL
23 Şubat 2021 13:13
Tesla kripto paralara yatırım yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektrikli araçlar denilince akıllara hiç şüphesiz ilk olarak gelen Tesla, Bitcoin kazancı sayesinde rekor üstüne rekor kırmış oldu. Ancak işin ilginç tarafı bu rekorunu otomobil üzerinden elde etmemesiydi. Normal şartlarda herhangi bir otomotiv şirketinden beklentiniz otomobil satışları ile gelir elde etmesi olur.

Söz konusu Tesla olunca işler değişebiliyor. Firma 31 Ocak tarihinde yüklü miktarda Bitcoin almıştı. Bu satın alımdan hemen sonra şirketin Bitcoin kazancı oluşmaya başladı. Bugüne kadar elde ettiği en yüksek gelir muhtemelen buydu.

Hatırlayacağınız üzere Tesla yaklaşık olarak 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin alımı yapmıştı. Böylesine devasa bir rakam bu kripto para biriminin hızlı bir şekilde yükselmesini sağladı. Tesla yatırım yapmadan önce 40 bin dolar seviyelerinde gidip geliyordu.

Yatırımın hemen ardından bu kripto para birimi 53 bin dolar seviyelerine kadar çıktı. Böylece Tesla yatırımı ile birlikte Bitcoin 1 trilyon dolar piyasa değerini geride bırakmış oldu. Elektrikli otomobil devi, Bitcoin yükselişinde gerekli payı aldı. Firmanın 930 milyon dolar kazancı var.

Tesla geçtiğimiz 2020 yılında otomobil satışları üzerinden 721 milyon dolar gelir elde etmeyi başarmıştı. Son derece sağlam bir rakam olan bu gelir ne yazık ki Bitcoin kazancı yanında sönük kaldı. Şirket kripto para üzerinden yüzde 60 seviyelerinde kazanç sağladı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.