Meta’nın gizlilik politikası yöneticisi Melinda Claybaugh, Avrupa’da Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) gereğince fotoğraflarının yapay zeka temelli dil modelinin geliştirilmesi için kullanılmasını istemeyen kullanıcılara “izin vermeme” seçeneği sunulduğunu açıkladı. Bu seçeneğin, Avrupa’daki kullanıcıların gizlilik haklarını korumak adına oldukça ayrıntılı bir yasal çerçeveye uymak zorunda olduklarını vurguladı.
Claybaugh, Avustralya’da benzer bir “izin vermeme” seçeneğinin neden sunulmadığının sorulması üzerine, Avrupa’daki uygulamanın Avustralya’da da hayata geçirilip geçirilmeyeceği konusunda yorum yapmadı. Ancak yapay zeka eğitimi için 18 yaşından büyük kullanıcıların ve herkese açık hesaplardan yapılan paylaşımların kullanıldığını belirtti.
Claybaugh’ın açıklamalarının ardından konuşan Avustralyalı Senatör Tony Sheldon, hükümete, teknoloji şirketlerinin yasalara uymaları konusunda adım atması gerektiğini vurguladı. Sheldon, şirketlerin istediklerini yapamaması için yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti.
Meta’nın gizlilik politikasının farklı coğrafi bölgelerde nasıl uygulandığı ve kullanıcılara hangi seçeneklerin sunulduğu konusundaki bu açıklamalar, şirketlerin küresel düzeyde karşılaştığı yasal ve etik zorlukları da gözler önüne seriyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.