3 milyardan fazla insan oyun oynuyor

3 milyardan fazla insan oyun oynuyor

ABONE OL
19 Ekim 2021 11:42
3 milyardan fazla insan oyun oynuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya çapında yaklaşık 3,24 milyar insan oyun oynuyor. Bilgisayar sahiplerinin yüzde 48’i cihazı oyun oynama amacıyla kullanıyor. Asya’da oyun oynayan kişi sayısı 1,48 milyarken, Avrupa’da bu sayı 715 milyar.

 

14.10.2021

 

Statista verilerine göre, 2021’de Asya’da yaklaşık 1,48 milyar kişi video oyun oynadı. Bu sayı Asya’yı dünyanın en büyük oyun pazarı haline getirdi. Avrupa, 715 milyona yakın oyun tutkunuyla ikinci sırada yer aldı. Araştırma, dünya genelinde toplam 3,24 milyar insanın oyun oynadığını gösteriyor.

 

Bilgisayarların yüzde 48’i oyun için kullanılıyor

 

Bilgisayar oyunları hem konsol pazarında hem de mobil oyun platformlarında artan rekabete rağmen en popüler video oyun biçimlerinden biri. Wepc’de yer alan 2021 oyun istatistikleri araştırmasına göre, bilgisayar oyun endüstrisinin 2023 yılına kadar 70 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bilgisayar sahiplerinin yüzde 48’inin cihazı video oyunları oynamak için kullandığı belirtiliyor.

 

Girişimcilere gider desteği

 

Oyun endüstrisinin son birkaç yılda karlılığını sürekli artıran bir gelir modeli geliştirdiğine dikkat çeken IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, “Ülkemiz özelinde oyun sektöründeki girişimci sayısı ve gelir artışının en önemli nedenlerinden biri, devlet destekleri. Mobil Uygulama ve Bilgisayar Oyunu Geliştirme Desteği, yazılım, maaş ve rapor giderleri konusunda girişimcileri destekliyor. Girişimcilerin devlet desteklerinden eksiksiz şekilde yararlanarak ve maliyetleri minimuma indirerek ekosistemdeki yerlerini almalarına katkı sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.