2022 Serisi LG TV’ler, Üstün Görüntü Kalitesi ve Şık Tasarımlarıyla Evlere Tarz Katıyor
  • Mizrak Haber
  • Teknoloji
  • 2022 Serisi LG TV’ler, Üstün Görüntü Kalitesi ve Şık Tasarımlarıyla Evlere Tarz Katıyor

2022 Serisi LG TV’ler, Üstün Görüntü Kalitesi ve Şık Tasarımlarıyla Evlere Tarz Katıyor

LG, 2022 model TV’lerinin Türkiye satışına başladı. The Marmara Esma Sultan’da düzenlenen bir etkinlikle tanıtılan yeni ürün grubu, üstün görüntü kalitesi sunmasının yanı sıra, şık tasarımları, her alana uyacak farklı ekran boyutları ve hayata konfor katan ekstra özellikleri ile öne çıkıyor.

ABONE OL
16 Haziran 2022 14:14
2022 Serisi LG TV’ler, Üstün Görüntü Kalitesi ve Şık Tasarımlarıyla Evlere Tarz Katıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

LG Electronics Türkiye, merakla beklenen 2022 TV serisinin piyasaya çıktığını The Marmara Esma Sultan’da Hybrid Community ile birlikte düzenlediği bir etkinlikle duyurdu. LG Electronics Türkiye Ülke Müdürü Jeff Cheh’in açılış konuşmasının ardından, LG Electronics Türkiye Ev Eğlencesi Elektroniği Ürün Müdürü Kevin Cho ve LG Electronics Türkiye Televizyon Ürün Grubu Pazarlama İletişimi Müdürü Can Kara’nın yaptığı 2022 model TV serisinin tanıtımının ardından Nilperi Şahinkaya, Berk Keklik (Überküloz), Koray Birand ve Levent Erden’in Mirgün Cabas moderatörlüğünde, TV üzerine gerçekleştirdikleri eğlenceli sohbet ve ünlü sanatçı Jabbar’ın coşkulu müzikleri katılımcılara eğlenceli saatler yaşattı. DJ Mahmut Orhan ise eğlenceyi doruğa taşıdı.

 

TV İzleme Kavramı Değişti

Gelişen teknolojiyle birlikte TV’nin tüketicilerin hayatındaki yeri de değişti. TV pazarındaki tüketici trendlerinden bahseden LG Electronics Türkiye Ev Eğlencesi Elektroniği Ürün Müdürü Kevin Cho, gün içerisinde TV izleme oranının pandemi öncesine göre yüzde 77’lik bir artış gösterdiğini belirterek, buna paralel olarak tüketicilerin üst sınıf izleme deneyimi edinmek istediğini ve Premium TV pazarının genişlediğini söyledi. Mirgün Cabas moderatörlüğünde gerçekleştirilen sohbette ise, TV’lerin “izleme” fonksiyonundan öteye taşındığı, artık bir içerik görüntüleme kaynağı olarak görüldüğü üzerine konuşuldu. Gerek iş hayatı, gerek eğlence, gerek gündem ve sosyal medya takibi için vazgeçilmez bir araç olan TV’nin tüketicilerin hayatındaki önemi ünlü konuklar Nilperi Şahinkaya, Berk Keklik, Koray Birand ve Levent Erden’in deneyimleri aracılığı ile aktarıldı.

 

OLED teknolojisinin lideri LG, bu teknolojiyi sürekli olarak mükemmelleştirip geliştirerek dokuz yıldır global premium TV pazarındaki lider konumunu koruyor. LG Electronics Türkiye Televizyon Ürün Grubu Pazarlama İletişimi Müdürü Can Kara tarafından detaylı olarak tanıtılan 2022 serisinin en üst basamağında LG’nin şimdiye kadar ürettiği en gelişmiş ve en parlak OLED’i olan OLED evo serisi yer alıyor. Yeni seride 5. Nesil α9 AI İşlemci’nin kontrol ettiği pikseller Parlaklık Artırıcı özelliği sayesinde çok daha parlak, net ve gerçekçi görüntüler ile ev eğlence deneyimi yeni zirvelere taşınıyor.

 

LG, 2022 TV serisi ile OLED kategorisinde tüketicilere en geniş aralıklı boyut seçeneklerini sunuyor. Bu yılın ikinci yarısında satışa sunulacak dünyanın ilk 97 inç OLED TV’sine ek olarak 88, 83, 77, 65, 55 ve 48 inç boyutundaki modellerle farklı mekanların farklı ihtiyaçlarına yanıt veriyor. Daha küçük boyutlu TV arayışında olanlar veya konsol ya da PC oyuncuları için ise dünyanın en küçük OLED TV’si 42 inç TV, 2022 serisi ile sunuluyor. Kendinden aydınlatmalı piksel teknolojisi sayesinde kusursuz siyah ve kusursuz renkler sunan yeni LG OLED serisi Dolby Vision IQ ve Dolby Atmos teknolojileri birlikte sinematik deneyimini en üst noktaya taşıyor. Oyun deneyiminde de iddialı olan yeni seri, 0.1 milisaniye tepki süresi, HDMI 2.1 desteği, VRR, AALM gibi üstün oyun özellikleri ile oyunseverlerin favori oyun ekranı haline gelecek. 2022 serisi LG OLED TV’ler, LG’nin yenilikçi Smart TV platformunun en yeni sürümü olan webOS 22 ile birlikte geliyor. Yeni sürüme eklenen çoklu kullanıcı profili özelliği ile kullanıcılar farklı profiler oluşturabiliyor. Ayrıca webOS22, ekranı mobilden TV’ye yansıtmanın basit bir yolunu sağlayan NFC Magic Tap ve evdeki bir TV’den diğerine Wi-Fi aracılığıyla kablo veya uydu içeriğinin yansıtılmasına olanak tanıyan Odadan Odaya Paylaşım gibi kullanıcı dostu özellikler de sunuyor

 

Etkinlikte ayrıca TV’yi ev dekorasyonunun bir parçası haline getirmek isteyen tüketiciler için tasarlanan Lifestyle TV serisi LG OLED Objet Collection de tanıtıldı. Serinin ilk modeli olan Easel (65ART90), OLED evo teknolojisine sahip 65 inç ekran ve 80 watt gücünde bir hoparlörü içinde barındıran ve TV’yi kapattığınızda yukarı doğru hareket eden hareketli bir kılıfa sahip. TV’nin üç renk opsiyonu bulunan kılıfı Danimarkalı ünlü tekstil markası Kvadrat tarafından tasarlandı. LG OLED Objet Collection serisinin diğer yeni modeli ise 55 inç OLED evo ekran ve bej renginde miniyerleşik bir standla sunulan Posé. Minimalist tasarımı ile Posé, TV’yi istediği yere konumlandırmak isteyen tüketiciler için ideal olacak.

 

Üstün görüntü kalitesi, gelişmiş performansı ve şık tasarımları ile büyük beğeni toplayan LG’nin 2022 serisi TV’leri ev eğlencesi deneyimini yeni bir seviyeye taşımak isteyen tüketicileri bekliyor .

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.