Dünya 1 numarası Novak Djokovic, Roland Garros’un son 16 turunda Arjantinli rakibi Facundo Cerundolo’yu 2-1 geriye düşmesine rağmen 3-2 mağlup ederek adını 18. kez çeyrek finale yazdırdı.
37 yaşındaki son şampiyon Djokovic, 4 saat 37 dakika süren mücadele sonunda Cerundolo’yu yenerek tarihin en çok grand slam galibiyeti alan oyuncu unvanını elde etti. Bu zaferle birlikte 370. kez bir grand slam maçından galibiyetle ayrıldı.
Çeyrek finalde Fritz-Ruud maçının galibiyle karşılaşacak olan Djokovic, maç sonrası yaptığı açıklamada, “Dördüncü sette tükenmiş gibiydim ama sizlerin desteğiyle bir şekilde başardım. Cerundolo mükemmel bir tenisçi, ona teşekkür ediyorum. Bu galibiyet sizlerin sayesinde geldi, hepinize teşekkürler” ifadelerini kullandı.
Erkeklerde Alex De Minaur (11 numaralı seribaşı), Daniil Medvedev’i (5) 4-6, 6-2, 6-1 ve 6-3’lük setlerle 3-1 mağlup ederken, tek kadınlarda Aryna Sabalenka (2) ve Elena Rybakina (4) rakiplerini geçerek çeyrek finale yükseldi. Jasmine Paolini (12) ve Mirra Andreeva da galibiyetle tur atlayan diğer isimler oldu.
Reklam & İletişim [email protected]