Beşiktaş Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin 18 Temmuz’da yapılacak Mali Genel Kurul’un Seçimli Genel Kurul olacağını duyurmasına karşı sert bir tepki gösterdi.
Siyah-beyazlı kulüp, Türk futbolunun içinde bulunduğu kaotik durumda yeni ve sağlam bir yönetim ihtiyacı olduğu bir dönemde seçim yapmanın, futbol ailesinin demokratik iradesini sekteye uğratacağını ifade etti. Beşiktaş, 2024-2025 sezonunun başlamasına kısa bir süre kala seçime gitmenin Türk futboluna faydadan çok zarar getireceğini vurguladı.
Beşiktaş’ın açıklamasında, Türk futbolunda yaşanan kaos ve hataların düzeltilebilmesi için hızlı kararlar alınması gerektiği belirtilerek, 18 Temmuz’daki seçim kararının demokratik iradeyi tehlikeye attığı dile getirildi.
Kulübün ifadesine göre, Türk futbolunun içinde bulunduğu kaosun aşılabilmesi ve lig statülerinin düzgün bir şekilde belirlenebilmesi için yeni bir yönetim ekibinin acil şekilde seçilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, 18 Temmuz’da seçilecek yeni yönetimin, MHK ve VAR gibi konularda hızlı karar almasının neredeyse imkansız olduğu belirtildi.
Beşiktaş JK, TFF seçimlerinin çok adaylı olarak yapılması gerektiğini, kurulların ise atama değil seçim yoluyla belirlenmesi gerektiğini savundu. Kulüp, hukuki haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ve Türk futbolunun içinden çıkılamaz hale gelmemesi için mücadele edeceklerini belirtti.
Reklam & İletişim [email protected]