Türkiye ve Azerbaycan arasında kültür işbirliği

Türkiye ve Azerbaycan arasında kültür işbirliği

ABONE OL
2 Mart 2021 09:27
Türkiye ve Azerbaycan arasında kültür işbirliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşliği, kültürel faaliyetlere yapılacak yatırımlarla bütün dünyaya tek dilden duyurmak istediklerini kaydetti.

Basına kapalı görüşmenin ardından her iki bakan açıklama yaptı.

Ersoy, Kerimov’un atandıktan sonraki ilk ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirdiğini belirterek, “Biz de ilk fırsatta iadeiziyarette bulunacağız. Hem de Karabağ’ı ziyaret edeceğiz” dedi.

Azerbaycan’a, Ermenistan’la yaşanan çatışmalarda verdiği şehitler için taziyelerini ileten Ersoy, “En büyük tesellimiz Karabağ’ın işgalden kurtarılmış olması. Başarılı bir operasyonla Azerbaycan kendi göbek bağını kendi kesti. O da bizim en büyük tesellimiz, en büyük mutluluğumuz.” diye konuştu.

Toplantının, Türkiye ve Azerbaycan arasında kültürel, tarihi mirasın geliştirilmesi ve bu alanda bundan sonra yapılacak iş birlikleri açısından faydalı olduğunu ifade eden Ersoy, şöyle devam etti:

“Bundan sonra iki kardeş ülkenin birbirine daha fazla kaynaşması, ortak projelerin geliştirilmesi için ortak hareket edeceğiz. Özellikle sinema konusunda ortak iş birliğinin artırılması gerekiyor. Türkiye, dünyada dizi film ihracatında ikinci sırada ve hem Bakanlığımız hem sektörümüz bu konuda çok deneyimli. Türkiye, ülke içinde ve dışında çok yoğun restorasyon yapan bir ülke. Onlarla ilgili deneyimlerimizi de Azerbaycanlı kardeşlerimizle paylaşacağız.”

Ersoy, iki tarafın kurumlarının deneyimlerin aktarılması ve geliştirilmesi konusunda gayret göstereceklerini dile getirdi.

Türkiye-Azerbaycan vize muafiyeti anlaşmasının iki ülke arasındaki ziyaretlerin artmasını sağladığını bildiren Ersoy, “Aralık ayında bu bir kademe daha artırılarak kimlikle ziyaret aşamasına geldi. Bundan sonra bunu kültürel faaliyetlerimize yaptığımız yatırımlarla da artırıp kardeşliğimizi bütün dünyaya tek dilden, ortak dilden duyurmak istiyoruz.” dedi.

Azerbaycan Kültür Bakanı Anar Kerimov da iki ülke arasında kültürel alanda iş birliğinin güçlendirilmesi için kalabalık bir ekiple Türkiye’ye geldiklerini söyledi.

Kerimov, Azerbaycan için, hem kültürel mirasın korunması hem sinema ve diğer kültürel alanlarda Türkiye ile iş birliği ve tecrübe mübadelesinin önemli olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından iki ülke arasında kültür ve sanat alanlarında ilişkilerin daha da geliştirilmesine yönelik protokoller imzalandı.???????

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.