Türkiye tartışacak ortağıyla kotaracak! Yeni bir anayasanın vakti gelmiştir
  • Mizrak Haber
  • Siyaset
  • Türkiye tartışacak ortağıyla kotaracak! Yeni bir anayasanın vakti gelmiştir

Türkiye tartışacak ortağıyla kotaracak! Yeni bir anayasanın vakti gelmiştir

ABONE OL
2 Şubat 2021 20:28
Türkiye tartışacak ortağıyla kotaracak! Yeni bir anayasanın vakti gelmiştir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı sona erdi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Erdoğan, “Türkiye’de sorunların kaynağının darbeciler tarafından yapılan anayasalar olduğu açıktır. Ne kadar değiştirirsek değiştirelim vesayet izini silmek mümkün olmuyor” dedi. Erdoğan, “Cumhur İttifakı’ndaki ortağımızla anlayışa varmamız halinde yeni anayasa için harekete geçebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

“YENİ ANAYASA İÇİN HAREKETE GEÇEBİLİRİZ”

İnşallah, çok yakında reform paketlerimizin felsefesini, amaçlarını, hedeflerini ve faaliyet başlıklarını içeren kapsamlı bir çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız. Hemen ardından yasamanın alanındaki konularla ilgili Meclis’te, idari konularla ilgili de Cumhurbaşkanlığı’nda adımları atmaya başlayacağız. Türkiye’de sorunların kaynağının darbeciler tarafından yapılan anayasalar olduğu açıktır. Ne kadar değiştirirsek değiştirelim vesayet izini silmek mümkün olmuyor. Bunun için daha önce yeni bir anayasa girişiminde bulunmuştuk. Sandalye sayılarına bakmadan eşit temsilciyle başlayan çalışmalar CHP’nin süreci tıkaması nedeniyle neticeye ulaşamamıştı.

Belki de şimdi Türkiye’nin yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir. Anayasa çalışması öyle gizli saklı yerlerde, ülkesiyle zihni ve kalbi bağlantısı kopuk kişilerle yürütülebilecek bir iş değildir.Bu çalışmanın milletin gözü önünde ve temsilcilerinin tamamının katılımıyla gerçekleştirilmesi ve milletin takdirine sunulması gerekir. Cumhur İttifakı’ndaki ortağımızla anlayışa varmamız halinde yeni anayasa için harekete geçebiliriz.

YÜKSEK GIDA FİYATLARI

Kuraklığın bazı bölgelerde üretimi düşürmesi tüm dünyada gıda fiyatlarını hareketlendirmiştir. Üç beş aç gözlü tüccarın milletimize ekmeğini zehir etmesine göz yummayacağız. Gıda fiyatlarında artışın izahı yok. Yüksek enflasyonun hem üretici hem de tüketici cephesinde oluşturduğu tahribatın farkındayız. Gıda enflasyonu en büyük tehditlerden biridir.

KÖY OKULLARI 15 ŞUBAT’TA AÇILIYOR

15 Şubat’ta köy okullarında eğitim ve öğretimin başlamasını kararlaştırdık. Ancak vaka sayısının artması durumunda tekrar bu eğitime ara verilebilecek.

1 Mart’tan itibaren il bazında vaka durumuna bakılarak eğitim ve öğretime geçilmesine karar verdik. 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart’ta başlaması için hazırlıklara başlanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.