Öztrak: Hükümetin milletle irtibatı tamamen koptu

Öztrak: Hükümetin milletle irtibatı tamamen koptu

ABONE OL
2 Mart 2021 09:28
Öztrak: Hükümetin milletle irtibatı tamamen koptu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Partisinin MYK toplantısı sürerken gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ekonomi yönetimini eleştirerek Türkiye’nin yönetilmeyip büyük bir buhranın içinde savrulduğu söyledi.

Salih KAPLAN

ANKARA (Anayurt) – Partisinin MYK toplantısı sürerken gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, hem ekonomi hem de pandemi yönetimini eleştirdi. Türkiye’nin iç içe geçmiş krizlerden oluşan büyük bir buhranın içinde savrulduğunu belirten Öztrak, “Yılbaşından bu yana doğal gaza üçüncü zam geldi. ‘Karadeniz’de doğal gaz bulundu’ müjdesi verilmesinden bu yana doğal gaz zamları otomatiğe bağlandı. Öyle bir hale geldi ki, dolar kuru gevşese bile doğal gaza zam yağmuru devam ediyor” sözleriyle doğal gaza yapılan zamma tepki gösterdi.

Gençlerin işsizliğine ve umutsuzluğuna dikkat çeken Öztrak, “Milletimiz hayat pahalılığı ile işsizlik arasında inim inim inletiliyor. Milletin gelecek umudu gençlerimiz, ailelerin bin bir emekle okuttuğu çocukları, 15-29 yaş arasında 5,5 milyon genç, ne okulda okuyor, ne de bir işte çalışıyor. “Ev genci” olarak anasının babasının eline bakıyor” dedi.

Okulların açılış tarihinin yeniden ertelenmesini de eleştiren Öztrak eğitim sisteminin “Bugün öyle, yarın böyle” denilerek yönetilemeyeceğini kaydetti. “Erdoğan’ın şahsım rejiminin” salgın sürecinde yaptıkları ve yapmadıklarıyla sınıfta kaldığını belirten Öztrak, eğitimdeki eşitsizlikleri vurgulayarak tek bir öğrencinin bile eğitime ulaşamamasının adaletsizlik olduğunu söyledi.

İktidarın milletin “Çocuğum okuyacak, kendisini de bizi de kurtaracak” umudunu elinden aldığını ifade eden Öztrak, “İktidara gelir gelmez, bu düzeni biz değiştireceğiz. Bu umutsuzluğu biz bitireceğiz. CHP iktidarında herkesin çocuğu eşit fırsatlara sahip olacak. Milletimizin umutları yeniden büyüyecek” şeklinde konuştu.

Pandemi yönetimi için örnek gösterdiği İngiltere’de ortaokul ve kolej öğrencilerine haftada 2 kez test yapılacağını, ailelere test kitlerinin ücretsiz dağıtılacağını belirten Öztrak, Türkiye’de iktidarın 5 maskeyi dağıtamadığını hatırlattı.

Meksika ile birlikte vatandaşlarına en az desteği veren bir diğer ülkenin de Türkiye olduğunu vurgulayan Öztrak, ABD’nin 1,9 trilyon dolarlık yeni bir teşvik paketini onayladığını, İngiltere’nin 5 milyar poundluk bir destek paketi açıkladığını söyledi.

Esnafın pandemi döneminde yaşadıklarını anlatan Öztrak, esnafın doğrudan desteğe ihtiyacı olduğunu, “Bugün dükkan açsak iki yıl borçları ödemeye çalışırız” dediğini,  kapısına “Namuslu bir şekilde battık, devren satılık” ilanı astığını kaydetti.

AK Parti’li milletvekillerinin “Artık asgari ücretlinin arabası var”, “Hayat standardı çok yükseldi. Artık ev, araba almak zor değil” şeklindeki demeçlerini anımsatan Öztrak şunları söyledi:

“İnsanlar, yokluktan, yoksulluktan canına kıyıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı; ‘Türkiye’de yoksulluk bitti’ diyebiliyor. Saray; ‘Açım’ diye bağıran vatandaşı duymazdan gelirse, eve ekmek götüremeyen esnafa ‘abartıyorsun’ deyip kafasına çay atarsa, çöpten, pazar artıklarından rızık toplayan aç yurttaşlarımızın fotoğraflarına mizansen derse, saray gazeteleri, ‘Marketten nasıl alışveriş yapılmaz’ diye manşet atarsa devletin televizyonu, ‘Çöpten yemek nasıl toplanır’ diye program yaparsa, devletin ajansı, bu ülkenin esnafı inim inim inlerken, Japon esnafın dertlerini haber yaparsa… Bu hükümetin, milletle irtibatı artık tamamen kopmuş demektir.”

“Sokağın gerçekleri ile sarayın söyledikleri arasındaki makas, her gün daha da açılıyor” diyen Öztrak, TÜİK’e göre 2020’de 1 milyon 272 bin yurttaşın işini kaybettiğini belirterek böylesi bir iş kaybıyla ne 1994, ne 2001 ne de 2009 krizinde karşılaşıldığını söyledi.

CHP iktidarında borca yaslanarak büyüme modeline son vereceklerini ifade eden Öztrak, büyümeye net ihracat katkısını artıracaklarını, iş ve istihdam yaratan bir büyüme stratejisi izleyeceklerini, genç nüfusu stratejik üstünlük olarak göreceklerini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.