Kepçe Kulak Nedir, Ne Gibi Sorunlara Neden Olur?

Kepçe Kulak Nedir, Ne Gibi Sorunlara Neden Olur?

Kepçe kulak veya bilinen diğer ismiyle yelken kulak, kişinin kulak yapısında doğuştan olan şekil bozukluğudur.

ABONE OL
2 Ocak 2023 13:38
Kepçe Kulak Nedir, Ne Gibi Sorunlara Neden Olur?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kepçe kulak veya bilinen diğer ismiyle yelken kulak, kişinin kulak yapısında doğuştan olan şekil bozukluğudur. Kepçe kulak Mersin ciddi sağlık sorunu olarak algılanmamaktadır. Sadece küçük yaşlarda fark edilen bu sorun çocuğun görsel anlamda rahatsızlık duymasına neden olur. Kepçe kulak sorunu artık geçmiş yıllara nazaran çocuklarda okul dönemi boyunca oluşan bir kâbus olmaktan çıkıyor. Zira kepçe kulak estetiği Mersin ve çevre ilçelerde yer alan kliniklerde bu estetik işlem 4 ile 6 yaş arası küçük çocuklara eğitim hayatı başlamadan yapılabiliyor.

Çocukların özellikle okul hayatlarında kendilerini bu anlamda kötü hissetmemeleri için yapılan bu estetik işlem oldukça basittir. Ortalama olarak çocuğun kulak yapısına ve tek taraflı ya da çift taraflı olan şekil bozukluğuna göre uygulanan basit tekniklerle 45 dakika gibi zaman diliminde gerçekleştirilebiliyor. Necmettintutuncu sitesinden destek sağlanabilir.

Kepçe Kulak Ne Gibi Sorunlara Yol Açabilir?

Kepçe kulak ciddi bir sağlık sorunu olmamakla beraber sadece kişinin kendini fiziksel ve psikolojik olarak iyi hissedebilmesi adına estetik işlem gerektiren sağlık sorunudur. Kepçe kulaklı olma durumu daha çok batı kültüründe okul dönemlerinde hoş karşılanmamakta tabiri caizse çocuğun okulda alay konusu olmasına neden olmaktadır. Dolaysıyla küçük çocuklarda oluşabilecek psikolojik sorunlar, depresyon, çocuğun özgüvensiz olması gibi sorunlara neden olabilir. Kepçe kulak ameliyatı Mersin için Necmettintutuncu sitesiyle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.