Yeni bakanlar TBMM’de yemin etti, AK Parti’nin yeni vekil sayısı değişti
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Yeni bakanlar TBMM’de yemin etti, AK Parti’nin yeni vekil sayısı değişti

Yeni bakanlar TBMM’de yemin etti, AK Parti’nin yeni vekil sayısı değişti

ABONE OL
21 Nisan 2021 22:30
Yeni bakanlar TBMM’de yemin etti, AK Parti’nin yeni vekil sayısı değişti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun süredir Türkiye’nin gündeminde olan Kabine değişikliği ile ilgili kararlar geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölündü. Yeni kurulan iki bakanlıktan biri olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na Vedat Bilgin atandı. Ticaret Bakanlığı’na ise Mehmet Muş getirildi.

YEMİN ETTİLER

Bu atamaların ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TBMM Genel Kurulunda yemin etti.

Genel Kurulda, grup başkanvekillerinin gündeme ilişkin değerlendirmelerinden sonra Cumhurbaşkanlığının bakanlıklara dair atamaları içeren tezkeresi okundu. Tezkerede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin, Ticaret Bakanlığına Mehmet Muş’un atandığı belirtildi.

AK PARTİ’NİN VEKİL SAYISI 288 OLDU

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, tezkerenin okunmasının ardından bakan olarak atanan İstanbul Milletvekili Mehmet Muş’un, milletvekilliğinin sona erdiğini bildirdi. AK Parti’nin vekil sayısı 288’e düştü.

Tezkerenin okunmasının ardından Yanık, Bilgin ve Muş, milletvekillerinin alkışları eşliğinde ayrı ayrı kürsüye gelerek ant içti.

Yeni bakanlar TBMM'de yemin etti, AK Parti'nin yeni vekil sayısı değişti



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.