TSK Terörle Mücadeleyi Sürdürüyor Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ’ye karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Bu yılın başından itibaren Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil olmak üzere 72’si son bir haftada olmak üzere toplamda 1427 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde tonlarca patlayıcı madde ile silah ve mühimmat ele…
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ’ye karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Bu yılın başından itibaren Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil olmak üzere 72’si son bir haftada olmak üzere toplamda 1427 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde tonlarca patlayıcı madde ile silah ve mühimmat ele geçirildi.
Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı terörist Habur’daki Hudut Karakolu’na teslim oldu. Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde devam eden faaliyetlerde teröristlere ait depo ve sığınaklarda önemli miktarda malzeme ele geçirildi.
Terörle mücadele konusunda Irak ile iş birliği ve görüşmeler devam ediyor. Ortak mücadelenin örgütteki çözülmeyi hızlandırdığı vurgulanırken, hudut güvenliği için de önemli adımlar atıldığı belirtildi.
Milli Savunma Bakanlığı, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını sert bir dille kınadı. İsrail’in Gazze’deki sivillere yönelik saldırılarının uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiği ve zulüm olduğu vurgulandı. MSB, İsrail’in bu saldırgan politikalarını derhal sonlandırmasını istedi.
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Yarın Yavuz Çıkarma Plajı’nda konser ve “Şafak Nöbeti” etkinliği yapılacak. Ayrıca, Türk Yıldızları Akrobasi Timi’nin gösteri uçuşu gerçekleştirilecek.
Türk Silahlı Kuvvetleri, orman yangınları ve diğer doğal afetlerle mücadelede de aktif rol alıyor. Rezerv güçler, yangınları söndürmek ve afetlerle başa çıkmak için koordineli bir şekilde çalışıyor.
Reklam & İletişim [email protected]