Türk Polis Teşkilatı 178 Yaşında!

Türk Polis Teşkilatı 178 Yaşında!

ABONE OL
10 Nisan 2023 11:54
Türk Polis Teşkilatı 178 Yaşında!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle önceki yıllara oranla “sade” bir şekilde kutlanılmasına karar verilen “Polis Haftası” etkinlikleri öncesi Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı ve Havacılık Daire Başkanlığı, Gölbaşı ilçesindeki yerleşkelerinin kapılarını açtı.

Uzman timlerin kazandıkları becerileri, tatbikatlarla sürekli güncelleniyor

Özel Harekat Başkanlığı, Gölbaşı ilçesindeki yerleşkesinde bir taraftan özel harekat saflarına yeni katılanlara eğitim verirken diğer taraftan da uzman timlerin kazandıkları becerileri tatbikatlarla sürekli güncelliyor.

Özel harekat temel eğitim kursunu tamamlayan genç polisler yıl boyunca planlanan hizmet içi eğitimlere alınarak silah ve mühimmat, keskin nişancı, patlayıcı madde, zırhlı araç kullanımı, bina, arazi, taktik dağcılık, su altı, yaralıya müdahale, etkili güç kullanımı, arama kurtarma ve hayatta kalma gibi branşlarda uzmanlaşıyor.

Polis Özel Harekatlar (PÖH) bir taraftan hizmet içi eğitime tabi tutulurken diğer taraftan da fiziki kondisyonlarını en üst seviyede tutabilmek amacıyla teçhizatlı ve teçhizatsız kilometrelerce koşuyor.

“PÖH’ler her zaman ön saflarda”

Adı güvenlik gerekçesiyle paylaşılmayan eğitmen komiser, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle “Polis Haftası”nın buruk geçtiğini dile getirdi.

Yerleşkede aldıkları teorik eğitimin ardından sahaya çıktıklarını belirten eğitmen komiser, özel harekat polislerinin yurt içinde ve yurt dışında her türlü operasyonu yapabilecek yetkinlikte olduğunu söyledi.

Sadece savaşta değil afetlerde de PÖH’lerin her zaman ön saflarda olduğunun altını çizen eğitmen komiser, şunları paylaştı:

“10 Nisan 1845 yılında kurulan Türk Polis Teşkilatı, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerden dolayı 178. yılına bu sene buruk giriyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet payidar olabilmesi amacıyla Özel Harekat Başkanlığı olarak afetlerde ve operasyonlarda en ön safta bulunmayı kendimize şiar edindik. Vatan için ölmek de var, fakat borcumuz yaşamak ve yaşatmaktır. Bu vesileyle 178’inci yılına giren Türk Polis Teşkilatı’nın mensuplarının polis bayramı kutlu olsun.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.