Son Dakika: Beyaz Saray’dan medya kuruluşlarının olduğu binayı vuran İsrail’e uyarı
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Son Dakika: Beyaz Saray’dan medya kuruluşlarının olduğu binayı vuran İsrail’e uyarı

Son Dakika: Beyaz Saray’dan medya kuruluşlarının olduğu binayı vuran İsrail’e uyarı

ABONE OL
15 Mayıs 2021 23:26
Son Dakika: Beyaz Saray’dan medya kuruluşlarının olduğu binayı vuran İsrail’e uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hafta başından bu yana Filistin’deki saldırılarını sürdüren İsrail, medya devlerinin bulunduğu binaları da hedef aldı. Amerikan merkezli haber ajansı Associated Press (AP) ile Katar merkezli Al-Jazeera televizyon kanalının da olduğu 13 katlı bir binayı vuran İsrail’e ABD’den uyarı geldi.

“DOĞRUDAN İLETTİK”

İsrail’in saldırısına ABD’de Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, “Gazetecilerin ve bağımsız medyanın emniyet ve güvenliğinin sağlanmasının en büyük sorumluluk olduğunu İsraillilere doğrudan ilettik” tepkisini gösterdi.

BEKLENEN TEPKİ DEMOKRAT KONGRE ÜYESİNDEN GELDİ

ABD’li Demokrat Kongre üyesi Rashida Tlaib de saldırı sonrası İsrail’e tepki gösterdi ve Başbakan Binyamin Netanyahu’yu “ırkçılıkla” suçladı.

Filistin asıllı Demokrat vekil Tlaib, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İsrail, medya kaynaklarını hedef alarak dünyanın, İsrail’in ırkçı yöneticisi Netanyahu’nun liderliğindeki savaş suçlarını görmesini engellemek istiyor.” ifadesini kullandı.

Tlaib, “Öyle ki dünya bebeklerin, çocukların ve ebeveynlerinin öldürülmesini görmesin. Öyle ki dünya Filistinlilerin katledildiğini görmesin.” değerlendirmesinde bulundu.

MEDYA DEVLERİNDEN DE TEPKİ GECİKMEDİ

AP’nin Başkan ve CEO’su Pruitt, İsrail ordusunun Gazze’de AP ve Aljazeera gibi uluslararası medya kuruluşlarının da olduğu binayı hedef almasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Pruitt, açıklamasında, “AP ofisine ev sahipliği yapan binaya yapılan oldukça rahatsız edici İsrail saldırısı karşısında şoke olduk ve dehşete düştük” ifadesini kullandı.

Al Jazeera ise yaptığı açıklamada ‘İsrail’in yaptığı, gazetecilerimizin hayatını hedef alan ve gerçeği ortaya çıkarmalarını engellemeyi amaçlayan barbarca bir eylemdir’ ifadelerine yer verdi.

Son Dakika: Beyaz Saray'dan medya kuruluşlarının olduğu binayı vuran İsrail'e uyarı

Son Dakika! İsrail, Gazze’de uluslararası televizyonların bulunduğu 13 katlı bir binayı vurdu



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.