Sedat Peker Makedonya’dan sınır dışı edildi: Beni Türkiye’ye göndermeyin!
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Sedat Peker Makedonya’dan sınır dışı edildi: Beni Türkiye’ye göndermeyin!

Sedat Peker Makedonya’dan sınır dışı edildi: Beni Türkiye’ye göndermeyin!

ABONE OL
19 Ocak 2021 14:20
Sedat Peker Makedonya’dan sınır dışı edildi: Beni Türkiye’ye göndermeyin!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Makedonya güvenlik güçleri tarafından uyuşturucu baronu olarak tanımlanan organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker, Kuzey Makedonya’da tutuklandı. Peker’in Kosova üzerinden Türkiye’ye iade edileceği bildirildi.

Makedonya’da yayın haber internet sitelerinde yer alan haberde ise, “Polis, Türkiye’ye uzun süredir ikamet eden tanınmış bir uyuşturucu baronunu tutuklayarak sınır dışı etti ” ifadesi kullanıldı. Haberde, Peker’in ülkedeki uyuşturucu ticareti yapanlarla iletişime geçmeye çalıştığı belirtildi.

İLK HABERİ AHMET DÖNMEZ VERDİ

Gazeteci Ahmet Dönmez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sedat Peker’in dün Makedonya’da tutuklandığı ve Kosova üzerinden Türkiye’ye iade edileceği yönünde haberler var. Gelen bilgilere göre şu anda Üsküp’te polis merkezinde tutuluyor. Peker’in Türkiye’nin iade talebi ile gözaltına alındığı belirtiliyor.” ifadesini kullandı.

DETAYLARI CEVHERİ GÜVEN AKTARDI

2020 yılının şubat ayından Türkiye’den ayrılan Peker’in Makedonya’dan sınır dışı edilmesiyle ilgili detaylı bilgileri ise gazeteci Cevheri Güven Youtube kanalından paylaştı. Güven, Peker’in Türkiye’ye dönmek istemediğini aktardı. Bu nedenle de Türk pasaportuyla vizesiz gidebileceği Kosova’ya gönderildiği belirtildi. Daha fazla detay bu videoda:

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.