Manisa’da çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı

Manisa’da çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı

ABONE OL
1 Ağustos 2020 12:09
Manisa’da çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yangın, Manisa’nın Ahmetli ilçesine bağlı Hacıköse Mahallesinde çıktı. Akşam üzeri çıkan yangına Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 2 yangın söndürme uçağı, 4 helikopter, 30 orman ve itfaiye arazözünün yanı sıra çok sayıda orman ve itfaiye personeli müdahale etti. Sarp bir bölgede çıkan yangına güçlükle müdahale ederken, havanın kararmasıyla birlikte helikopterler de havalanamadı. Kısmen kontrol altına alınan yangını mahallenin vatandaşları da çaresizlikle izledi.

Mahallelilerden Hüseyin Okur, yangına güçlükle müdahale edilebildiğini belirterek çaresizlik içerisinde bulunduklarını söyledi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.
AW080319_12

BAKAN PAKDEMİRLİ AÇIKLADI: YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Manisa’daki çıkan orman yangınıyla ilgili son dakika yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Manisa Turgutlu Akçapınar’daki yangın saat 21:00 itibariyle kısmen kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir şuana kadar 3 hektarlık ormanlık alan, yangından etkilenmiştir.” (İHA)

AW080319_09

AW080319_06

AW080319_01

GÜNÜN ÖNEMLİ HABERLERİ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.