Kurban Bayramı Tatili Uzatılacak mı?

Kurban Bayramı Tatili Uzatılacak mı?

ABONE OL
23 Haziran 2021 17:02
Kurban Bayramı Tatili Uzatılacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Turizmciler, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile birlikte 11 güne çıkarılmasını talep ediyor.

4 günlük Kurban Bayramı tatili, arife günü olan 19 Temmuz Pazartesi gününden 23 Temmuz Cuma olan bayramın son gününe kadar devam edecek. Fakat bununla birlikte pazartesi öncesi ve cuma sonrası hafta sonu olması nedeniyle de tüm hafta yani 9 gün tatile gitmek isteyenler için birleştirilmiş olacak.

TURİZMCİLER, TATİLİN 11 GÜNE UZATILMASINI İSTİYOR

Turizmciler Kurban Bayramı tatilinin, daha da geri bir tarihe çekilerek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile birleşmesini talep ediyor. Bu şekilde 15 Temmuz’un perşembe gününe denk gelmesi sebebi ile şu anda 9 gün kabul edilen söz konusu tatil 11 güne çıkmış olacak. Bir başka yandan da bu fikre karşı talepler de söz konusu durumda.

ANKARA TİCARET ODASI BAŞKANI: UZUN TATİL SÜRECİ EKONOMİYİ OLUMSUZ ETKİLER

Söz konusu bu fikre sıcak bakmayan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ise Kurban Bayramı tatilinin uzatılması taleplerine karşılık ‘Uzun tatillerde üretim çarkları ve ticaret kesintiye uğruyor, ihracat yavaşlıyor.’ sözlerini kullanarak karşı çıktı.

Baran; uzun tatil süresinin üretim ve ihracatı yavaşlatarak milli gelirin artışını engelleyeceğini yönünde uyarıda bulunup şu ifadeleri açıklamalarına ekledi: ‘Yeniden ekonomik çarkını döndürebilmek için kepenklerini kaldıran üyelerimizi yeni bir uzun tatil süreciyle karşı karşıya bırakmak, ticaret hayatını, üretimi ve ihracatı sekteye uğratarak ülke ekonomisinin olumsuz yönde etkilenmesine sebebiyet verebilir.’

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.