Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmada ölü sayısı 39’a yükseldi
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmada ölü sayısı 39’a yükseldi

Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmada ölü sayısı 39’a yükseldi

ABONE OL
30 Nisan 2021 22:53
Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmada ölü sayısı 39’a yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tacikistan’ın kuzeyindeki Sughd bölgesi ile Kırgızistan’ın güneyindeki Batken bölgesini ayıran sınırda dün su kaynağının kullanımında yaşanan anlaşmazlığın ardından çıkan çatışmada bilanço artıyor.

KIRGIZİSTAN’DA DAHA ÇOK ÖLÜ VAR

Kırgızistan Sağlık ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, çatışmalarda yaşanan can kaybı sayısının 31’e, yaralıların sayısının ise 123’e yükseldiği bildirildi. Kırgız yetkililer, sınırda durumun sakinleştiğini ve çatışmaların sona erdiğini belirtti.

Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki taşlı kavganın çatışmaya dönüştüğü kanlı olayda ölü sayısı 39'a yükseldi

TACİKİSTAN’DA 8 ÖLÜ, 30 YARALI

Tacikistan’ın Isfara kentinde yerel yetkililer, yaptıkları açıklamada çatışmalarda 8 kişinin hayatını kaybettiği ve 30 kişinin de yaralandığını belirtti. Son verilerle birlikte iki ülke arasında çıkan çatışmalarda toplam ölü sayısı 39’a, yaralı sayısı ise 153’e yükseldi.

Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki taşlı kavganın çatışmaya dönüştüğü kanlı olayda ölü sayısı 39'a yükseldi

KIRGIZİSTAN CUMHURBAŞKANI CAPAROV, TACİKİSTAN’A GİDECEK

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği, iki ülke arasındaki tartışmalı sınır noktalarının belirlenmesin ve bölgede gerginliğin giderilmesi konularının ele alındığı aktarıldı. Caparov’un görüşmede, devletlerarası sorunları diyalog yoluyla çözmekte ve Kırgız-Tacik sınırında istikrarlı durumu desteklemekte kararlı olduğunu belirttiği ifade edildi. İki ülke liderinin sınır sorununu barış yoluyla çözme konusunda Mayıs ayında Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de görüşme gerçekleştirme konusunda anlaştığı kaydedildi.

Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki taşlı kavganın çatışmaya dönüştüğü kanlı olayda ölü sayısı 39'a yükseldi

Kırgızistan ve Tacikistan hükümet heyetlerinin tartışmalı sınır bölgelerinin belirlenmesiyle ilgili müzakerelere yarın Batken bölgesinde başlaması bekleniyor.

Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki taşlı kavganın çatışmaya dönüştüğü kanlı olayda ölü sayısı 39'a yükseldiKırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.