Jandarma operasyonlarında teröristlere ağır darbe vuruldu. Şırnak, Mardin, Siirt, Bitlis, Hakkari illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütlerine karşı önemli bir başarı elde edildi.
Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, Jandarma Özel Harekat, komando ve güvenlik korucuları ile Jandarma SİHA ve ATAK helikopterlerinin desteğiyle gerçekleştirilen operasyonlarda, teröristlere yönelik etkili bir mücadele verildi.
Son operasyonlarda, Şırnak’ın Cudi Dağı’nda yapılan bir operasyonda hava araçlarına ve zırhlı araçlara karşı etkili olan tanksavar ısı güdümlü füze ve mühimmatlar ele geçirildi. AT-13 Metis tanksavar ısı güdümlü füze, 4 Metis güdümlü tanksavar füze mühimmatı, 2 lav silahı, RPG-7 roketatar, Doçka makineli tüfek, 3 PKM makineli tüfek, Dragunov keskin nişancı tüfeği, Zagros keskin nişancı tüfeği, 3 roketatar mühimmatı, 7 top, havan ve bomba atar mühimmatı, 1023 çeşitli ebatta ve çapta mühimmat, 8 EYP, 2 el dürbünü, 2 silah üstü dürbün ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.
Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Operasyonlarımız son terörist etkisiz hale getirilene kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir” denildi. Terörle mücadelede kararlılıkla sürdürülecek operasyonlarla, bölgedeki terörist faaliyetlerin önlenmesi ve halkın güvenliğinin sağlanması amaçlanmaktadır.
Reklam & İletişim [email protected]