Gazeteciliğin Yükselen Yıldızı Ali Çil Kimdir?

Gazeteciliğin Yükselen Yıldızı Ali Çil Kimdir?

ABONE OL
18 Aralık 2021 13:41
Gazeteciliğin Yükselen Yıldızı Ali Çil Kimdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ali Çil, 1987 yılında İstanbul’da doğmuş bir gazetecidir. Kendisi 1999 İstanbul depreminin ardından şehirden ayrılarak Trabzon’a yerleşmiştir. Bilişim sektöründe başlayan kariyeri daha sonra gazeteciliğe geçiş yapmasıyla devam etmiştir. 2003 yılında bir ortağıyla beraber kurduğu İVEA Bilişim firmasıyla kariyerinde yükselmiştir.

Sunucu kiralama gibi hizmetler sunmuştur. Gazeteciliğe geçişi ise 2008 yılında HaberTS.com sitesini kurması ile başlamıştır. Bu siteyi kurmasının ardından habercilik sektöründe yükselmeye başlamıştır. Gazeteciliğin yükselen yıldızı olarak yıllarca Trabzon’un en fazla ziyaret edilen haber sitesinin sahibi olmayı başarmıştır. Aylık 2 milyondan fazla ziyaretçi ile oldukça büyük bir başarı yakalamıştır. Bilişim sektörünü tamamen bırakması ise 2013 yılında olmuştur. Bu yıldan itibaren gazeteciliğe daha da yoğun bir şekilde devam etmiştir.

HaberTS Sitesinin Başarıları

HaberTS.com sitesi yakaladığı başarıları her zaman sürdürmeyi başarmıştır. Ali Çil’in tamamen gazetecilik alanına yoğunlaşması ile sitenin mobil uygulaması da çıkarılmıştır. Bu mobil uygulama Trabzon haber siteleri içinde en çok indirilen uygulama olarak başarı sağlamıştır.

Ali Çil hem sarı basın kartı olan hem de AİPS, TSYD ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan bir isimdir. 13 yıllık gazetecilik kariyerinde imza attığı binlerce özel haber ile çok sayıda insana ulaşmıştır. Aynı zamanda birçok özel röportaj yapmıştır. Şu anda Trabzon’da eşi ve iki çocuğu ile yaşıyor ve kariyerini sürdürüyor.

Ali Çil’in Sosyal Medya Hesapları;
Twitter: https://twitter.com/61alicil
Instagram: https://www.instagram.com/61alicil/

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.