Ev Tekstilinde Modeller

Ev Tekstilinde Modeller

ABONE OL
13 Ocak 2022 12:04
Ev Tekstilinde Modeller
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Ev tekstili, tekstillerin evsel amaçlarla uygulanmasını içeren teknik tekstil dalıdır. Ev tekstili, iç mekanlarla ve onların mobilyalarıyla ilgilenen bir iç ortamdan başka bir şey değildir. Ev tekstilleri ağırlıklı olarak bize ruh hali veren ve aynı zamanda insanlara zihinsel rahatlama sağlayan fonksiyonel ve estetik özellikleri nedeniyle kullanılmaktadır. Ev tekstili, ev dekorasyonunda kullanılan tekstiller olarak tanımlanabilir. Ağırlıklı olarak evlerimizi dekore etmek için kullanılan dekoratif ürünlerin yanı sıra çeşitli fonksiyonel ürünlerden oluşmaktadır. Ev tekstili için kullanılan kumaşlar hem doğal hem de suni liflerden oluşmaktadır. Bazen kumaşları daha güçlü hale getirmek için bu lifleri de karıştırıyoruz. Genel olarak ev tekstili, dokuma, örme, tığ işi, düğümleme veya liflerin birbirine preslenmesiyle üretilir.

Ev Tekstili Ürün Modelleri

Ev mobilyalarının önemli bir kısmı tekstillerden oluşmaktadır. Bu mobilyaların bir kısmı evlerde tipiktir ve belirli genel yapım ve kompozisyon yöntemlerine göre yapılmıştır. Temel ürünler Çarşaf ve Yastık Kılıfı, Battaniye, Havlu, Masa Örtüsü, Halı ve Kilim olarak gruplandırılabilir.

Çarşaf ve yastık kılıflarına yapılan atıflar genellikle düz bir pamuklu dokuma veya daha sık olarak pamuk/polyester karışımlı ipliklerle dokunan kumaşlarla ilgilidir. Bakımı kolay, demir içermeyen özelliklere sahiplerse, bu şekilde etiketlenmeleri muhtemeldir. Çarşafların ve yastık kılıflarının da keten, ipek, asetat ve naylondan lamine edilmiş olarak yapıldığı not edilebilir; yapılar düzden saten dokumaya veya örmeye kadar değişir. Çarşaflar ve yastık kılıfları genellikle etiketlenir. Ancak kalite açısından her zaman incelenebilir. Kumaşı ışığa tutarak sıkı, sıkı ve düzgün bir şekilde dokunup dokunmadığı belirlenebilir. Pürüzsüz görünmelidir. Uzunlamasına ve enine iplikler, noktalar halinde kalın veya ince olmak yerine aynı kalınlıkta olmalıdır. Zayıf yerler, düğümler veya şantuklar olmamalıdır ve iplikler düz ve kesintisiz çalışmalıdır. Bunlar iki tipte yapılır: düz ve takılı. Her iki tip de beş tipik boy yatağa uyacak şekilde yapılmıştır: beşik, ikiz, tam veya çift, kraliçe ve kral. Yastık kılıfları genellikle standart, kraliçe ve kral yastıklara uyacak boyutlarda üretilir.

Battaniyeler, farklı derecelerde sıcaklık, yumuşaklık ve dayanıklılık sağlayan çeşitli yapı ve bileşimlerden yapılmıştır. Genellikle dokunurlar, ancak örülebilir veya dikişle örülebilir veya elyafların bir poliüretan köpük taban üzerine akıtılmasıyla yapılabilir. İplikler tamamen veya pamuk, yün, naylon, akrilik veya polyester karışımlarından oluşabilir. Battaniyeler üç temel tipte sınıflandırılabilir: geleneksel, termal ve floklu poliüretan. Özellikleri görünüm, doku, sıcaklık, dayanıklılık ve bakım açısından biraz farklıdır.

Geleneksel battaniyeler genellikle yumuşak bükümlü ipliklerle, çözgüde dolgu ve daha yüksek bükümlü ipliklerle dokunur. İplikler yün, akrilik, polyester veya bu liflerin karışımlarından olabilir. Naylon içeren karışımlar da kullanılır. Kumaş, kalın, yakın, bulanık bir yüzey elde etmek için yoğun şekilde havlanmıştır. Termal battaniyeler ya petek deseni gibi düz dokumanın bir varyasyonunda dokunur ya da açık hafif bir yapı oluşturacak şekilde örülür. Yumuşak bükümlü iplikler pamuk, yün, akrilik, polyester veya bu liflerin herhangi birinin karışımı olabilir. Kumaş tüylenmez. Floklu poliüretan battaniyeler, akrilik yapıştırıcı ile yerinde tutulan, genellikle naylon olan fiber flok ile kaplanmış poliüretan köpük tabandan oluşur. Çok yumuşak, esnek ve bazen süngerimsi olurlar. Özellikle açık renklerde floklanmadan dolayı buğulu bir görünüme sahip olma eğilimindedirler. Nispeten hafiftirler.

Havlu havlunun birincil işlevi, ıslak ciltten nemi emmek. Bununla birlikte, kullanıcının sürtünme ve çekme, burulma ve çekme ve sürekli yıkamanın yarattığı zorlamalara dayanacak kadar güçlü olmalıdır. Havlu havlular ya tamamen pamuklu ya da pamuk ve polyester karışımından yapılır.

Firma Yetkilisi: Faruk Altun

Web Sitemiz: https://www.bahavahome.com/

İnstagram Adresimiz: bahavagroup

Sirket Telefonumuz: 0530-449-69-04

Adres: Kemalpaşa Mahallesi,Gençtürk Caddesi Numara:14 BAHAVA HOME İstanbul/Laleli

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.