Ege Denizi’nde 28 Ocak’ta başlayan sismik hareketlilik, 18 Şubat 2025 tarihi itibarıyla devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Ege Denizi’nde merkez üssü olan 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
AFAD’ın verilerine göre, Ege Denizi’nde kaydedilen 5 büyüklüğündeki depremin merkez üssü belirlenirken, sarsıntının 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği tespit edildi. Bu durum, bölgedeki sismik aktivitenin hala devam ettiğini ve yerin derinliklerine kadar etkili olduğunu gösteriyor.
AFAD, Ege Denizi’nde yaşanan sismik hareketlilik nedeniyle bölge halkını uyanık olmaya ve gerekli tedbirleri almaya çağırıyor. Deprem anında alınması gereken önlemler konusunda sürekli olarak bilgilendirme yapılıyor ve deprem sonrası olası risklere karşı halkın hazırlıklı olması isteniyor.
Yaşanan sismik aktivite, bölge halkında geleceğe dair endişeleri de beraberinde getiriyor. Ege Denizi çevresindeki yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlar, olası bir gonebet büyük depremin etkileri konusunda endişelenirken, AFAD ve diğer ilgili kurumlar sürekli olarak çalışmalarını sürdürüyor ve halkı bilgilendiriyor.
Özetle, Ege Denizi’nde devam eden sismik hareketlilik, bölge halkında endişe yaratmaya devam ederken, AFAD ve diğer kurumlar sürekli olarak durumu takip ediyor ve gerekli önlemleri alıyor.
Reklam & İletişim [email protected]