Döner Hava Kilidi Besleyici Özellikleri

Döner Hava Kilidi Besleyici Özellikleri

ABONE OL
31 Ağustos 2022 12:58
Döner Hava Kilidi Besleyici Özellikleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dökme katı maddelerin bir bölmeden diğerine kontrollü bir oranda aktarılması için döner bir hava kilidi besleyici kullanılır. İki atmosfer arasındaki basınç farkını koruma sürecinin önemli bir parçasıdır. Döner valfin temel tasarımı, döner hava kilidininkine benzer. Gerekli olan döner valfin boyutu ve tipi uygulamaya bağlıdır. Doğru döner valfi bulmak için hava kilidinizin özelliklerini ve işlevlerini bilmelisiniz.

Kapalı uçlu rotor

Döner besleyiciler olarak da adlandırılan döner hava kilidi valfleri, pnömatik taşıma sistemlerinin temel bileşenleridir. Hava kaybını önlerler ve diğer önemli malzeme taşıma işlevlerini yerine getirirler. Döner valfler birçok tipte bulunurken, çoğu zaman hava akışını kontrol etmek için kullanılırlar ve aynı zamanda birçok farklı işlevi de entegre ederler.

Kapalı uçlu bir rotorun her iki ucunda, ince malzemelerin valfi kirletmesini önleyen bir disk bulunur. Bu tip valflerin tasarımı, yüksek sıcaklık içeren uygulamalarda önemli olan sızan hava miktarını en aza indirir. Bu tip valf ayrıca aşırı aşınma ve azaltılmış valf ömrü gibi bazı dezavantajlar da sunar. Salmastralar, ince malzemelerin dışarı sızmasına izin verecek şekilde tamamen su geçirmez olmayabilir. Ek olarak, uç kapaklar ve rotor kanatları arasında ince pullar sıkışabilir ve bu da bir durma veya gıcırdama ile sonuçlanabilir.

Yapı Malzemeleri

Döner hava kilidi besleyici, seyreltilmiş fazlı pnömatik taşıma sisteminin önemli bir parçasıdır. Toz gibi kuru, serbest akışlı malzemeleri ölçer ve bunları konveyörlere veya kül düzenleyicilere aktarır. Ünitenin tasarımı, malzemeleri ve basınç gereksinimleri, yüksek verimlilik elde etmek ve arıza süresini en aza indirmek için çok önemlidir. Yüksek performansları, yüksek sıcaklık kapasiteleri ve yüksek basınç diferansiyelleri nedeniyle, döner hava kilidi besleyiciler dayanacak şekilde inşa edilmelidir.

Döner hava kilidi besleyicinin bileşenleri bir dış muhafaza, rotor ve şaft içerir. Aynı zamanda bir yatak ve tahrik tertibatına sahiptir. Mil, yük altında minimum sapma için geniş çaptadır. Mil salmastraları ve yatakları, rotor ve mahfaza arasında güvenli bir sızdırmazlık sağlar. Normal kullanım sırasında, döner hava kilidi besleyici, herhangi bir sorun olmadan 500 libreye kadar malzeme tutacaktır.

Hava kilidi yetenekleri

Döner hava kilidi besleyici yeteneklerinin en temel ve temeli, binanın içi ve dışı arasındaki basınç farkını koruma yeteneğidir. Adından farklı olarak, bu cihaz hava ve yiyecekleri karıştırmak için tasarlanmamıştır. Bunun yerine, iki giriş manifoldundan basınçlı hava verir. Sonuç, kontrollü tutarlılık ile sürekli bir ürün akışıdır. Bununla birlikte, bu tip besleyicinin önemli bir dezavantajı, ölçümdeki yanlışlığıdır.

Bu özellik önemsiz gibi görünse de, bir döner hava kilidi besleyicinin tüm düzenleyici ve operasyonel gereksinimleri karşılaması önemlidir. Ayrıca döner valfin temizlenmesi kolay olmalıdır. Valf ayrıca büyük miktarda sıvıyı işleyebilmelidir. Sonuç olarak, döner hava kilidi besleyici işleminizin ihtiyaçlarını karşılayabilmelidir.

 

Daha fazla ve bilgi için Türkiye’nin endüstriyel yıldızı https://polimak.com/ adresinden öğrenebilirsiniz.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.