DAEŞ’in Sözde Türkiye Sorumlusu Kasım Güler Tutukl…

DAEŞ’in Sözde Türkiye Sorumlusu Kasım Güler Tutukl…

ABONE OL
23 Haziran 2021 17:02
DAEŞ’in Sözde Türkiye Sorumlusu Kasım Güler Tutukl…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MİT operasyonu sonucunda Suriye’de ele geçirilerek Türkiye’ye getirilen terör örgütü DEAŞ’ın sözde ‘Türkiye vilayeti sorumlusu’ Kasım Güler tutuklandı.

Son dakika haberine göre MİT operasyonu başarıyla sonuçlandı. Suriye’de yakalanarak Türkiye’ye getirilen terör örgütü DEAŞ’ın sözde ‘Türkiye vilayeti sorumlusu’ Kasım Güler tutuklandı. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) yaptığı operasyonlar hız kesmeden devam ederken, son olarak kırmızı kategoride aranan terörist Kasım Güler yakalanmıştı. Ebu Usame el Türki kod adlı Kasım Güler’in, Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollarla geçerek sansasyonel eylem yapmayı planladığı ortaya çıkmıştı. 

DAEŞ’İN SÖZDE TÜRKİYE SORUMLUSU TUTUKLANDI 

MİT tarafından gerçekleşen operasyon ile Suriye’de ele geçirilerek Türkiye’ye getirilen terör örgütü DEAŞ’ın sözde ‘Türkiye vilayeti sorumlusu’ Güler, tutuklandı. Güler, silah ve patlayıcılarla yasa dışı yollardan Türkiye’ye geçme hazırlığı yapıyordu.

ÖRGÜT İÇERİSİNDEKİ GÖREVİ 

DAEŞ’in sözde Türkiye sorumlusu Kasım Güler’in üzerinden, birçok örgütsel doküman ile gizli bilgiler de ele geçirildi. Terörist Güler’in, 2008-2010 seneleri içinde Afganistan-Pakistan bölgesine geçerek çatışma alanlarında faaliyet yaptığı, 2014 senesinde de DEAŞ’a katıldığı tespit edildi.    Terör örgütü içerisinde üst düzey görevlerde bulunduğu bildirilen terörist Kasım Güler’in, DEAŞ’ın sözde ‘Rusya, Avrupa ve Türkiye mali sorumlusu’ da olduğu gözlemlendi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.