Çalışma Masası Seçimi

Çalışma Masası Seçimi

ABONE OL
15 Aralık 2020 11:48
Çalışma Masası Seçimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

İşyerlerinde kullanılan çalışma masaları kullanıcının konfor ve rahatı göz önünde bulundurularak seçilmelidir. Konforlu ve rahat bir masa çalışanın motivasyonunu ve çalışma isteğini arttıracak doğal olarak bu durum başarı getirecektir. Çalışma masası kullanacağın fiziki özellikleri dikkate alınarak tercih edilmelidir. Yanlış tercih yapılan çalışma masaları kullanıcı yoracak ve kısa süre içerisinde motivasyonu dağıtacaktır. Böyle durumlarda başarısızlık kaçınılmaz bir son olacaktır.

Uzun süreli masa kullanımına bağlı ortaya çıkabilecek rahatsızlıkların en aza indirilmesi ve ortadan kaldırılması doğru masa seçiminin yapılmasına bağlıdır. Doğru masa ölçülerinin belirlenmesi birçok kriterin beraber düşünülerek hesaplanması ile ortaya çıkar. Kullanıcı doğru koltuk tercihinden sonra masayı kullanırken rahat edebileceği bacak bacak üstüne atıldığında ayakların masaya değmeyeceği bacak boyuna sahip masaları tercih etmelidir.

Masa Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar

Masa satın alırken kullanılacak odanın büyüklüğü mutlaka dikkatte alınmalıdır. Çalışma masası modelleri kullanılacak odanın ölçüleri ile uyumlu olmalıdır. Küçük odalarda çok büyük masa kullanımı hareket alanı ve hareket kabiliyetini kısıtlayacağı için kullanışsız ve yanlış bir tercih olacaktır. Toplantı masaları ve Ofis masaları tercih edilirken toplantıya katılacak kişi sayısı kullanılacak ekipmanlar göz önünde bulundurularak kare, dikdörtgen, oval şekilde üretilen masalardan doğru olan tercih edilmelidir.

Çalışma masası satın alırken sağlam su ve nemden etkilenmeyen uzun ömürlü MDF veya suntalam ile üretilmiş olanlar tercih edilmelidir. Uzun ömürlü bir masa tercih edilmesi ekonomik olarak size olumlu etkileyecektir. Bilgisayar masası alırken masaüstü veya dizüstü bilgisayarımı kullanılacağı göz önünde bulundurularak seçim yapılmalıdır. Ayrıca kolay temizlenebilen fonksiyonel masa seçiminde doğru firmanın tercih edilmesi de önem arz etmektedir. Yüzlerce model arasında kolaylıkla tercih yapabileceğiniz Çalışma masasının bulunduğu Arviya firması bu noktada sizlere yardımcı olmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.