Barkod Yazıcı

Barkod Yazıcı

ABONE OL
17 Şubat 2022 19:14
Barkod Yazıcı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Barkod sistemi 1930’lu yıllarda icat edilmiş bir sistemdir. İlk barkodlar delikli kartlardan oluşuyordu. Bu sistem perakendeciler tarafından stok kayıtlarını tutmak için kullanılıyordu. Zaman içinde barkod sistemi oldukça gelişti. 1940’ların sonlarında ultraviyole ışığına duyarlı mürekkepler geliştirildi. 1960’larda ise lazer ışınıyla okunabilen siyah beyaz bir etiket sistemine geçildi. 1970’li yıllarda perakendecilik sektöründe kullanmak için ilk barkodlar kullanıldı. Günümüzde kullanılan barkodlar barkod yazıcı kullanılarak tüm koşullara dayanıklı olarak basılmaktadır. Bugün bu teknoloji sağlık, perakende, nakliye, depolama, ulaşım başta olmak üzere tüm sektörlerde kullanılmaktadır. Günümüzde barkodlar iş verimini artıran en etkili araçlar haline gelmiştir. Barkodlar her şekil ve boyutta, istenilen her koşula uygun olarak basılabilmektedir.

 

Barkod Yazıcıları

 

Barkod yazıcı teknolojisi günümüzde oldukça gelişmiştir. Standart masaüstü yazıcılarla kıyaslandığında bu yazıcılar, daha hızlı ve daha kaliteli baskı üretir. Günümüzde birçok farklı özelliğe sahip barkod yazıcı üretilmektedir. Bu yazıcılar arasında en doğru yazıcıyı seçmek için günlük basılması planlanan etiket sayısı ile etiketin türü dikkate alınmalıdır. Her tipte veboyutta üretilen barkod yazıcı cihazları geniş bir fiyat aralığında satışa sunulmaktadır.

 

Barkod Yazıcı Çeşitleri

 

Barkod yazıcı çeşitleri termal transfer barkod yazıcılar ve direkt termal barkod yazıcılar olmak üzere iki farklı tipte üretilir. Termal transfer barkod yazıcılar, barkodları kâğıt, plastik, alüminyum, asetat levhalar gibi birçok yüzeye basabilen yazıcılardır. Direkt termal barkod yazıcılarda ısıya duyarlı şeritler yardımıyla görüntü yüzeye aktarılır. Direkt termal yazıcılar, termal transfer yazıcılardan çok daha hızlı yazıcılardır. Küçük işletmeler için kompakt termal transfer yazıcılar yeterli olurken, büyük ölçekli işletmeler için endüstriyel termal yazıcılar tercih edilir. Termal yazıcılar ile basılan barkodlar, mürekkepli veya lazerli masaüstü yazıcılar tarafından basılan barkodlardan daha dayanıklı ve daha yüksek kalitededir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.