Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapmış olduğu açıklamada, kent içi raylı sistemlerin vatandaşlara ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu. Cumhuriyet’in 101. yıl dönümünde bu adımın, vatandaşların kent içi ulaşımını kolaylaştırmayı ve raylı sistem hizmetlerinin erişilebilirliğini artırmayı hedeflediklerini belirtti.
Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 19 Ekim tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi doğrultusunda Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metrosu’nun vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak kullanılabileceğini açıkladı.
Bakan Uraloğlu, bu kararın vatandaşların şehir içi ulaşımda konfor ve kolaylıkla seyahat etmelerini amaçladıklarını vurguladı. Söz konusu hatlar, tüm halka gün boyunca hızlı, kolay ve ekonomik bir ulaşım imkanı sunacak.
Bu adımın, Cumhuriyet Bayramı gibi anlamlı bir günde vatandaşlara yapılmış olması, toplumun takdirini kazanmış durumda. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bu uygulaması, vatandaşların ulaşım konusunda yaşadığı yükü azaltacak ve bayram coşkusunu artıracak gibi görünüyor.
Reklam & İletişim [email protected]