2023’te görmeden geçmeyin

ABONE OL
30 Ocak 2023 10:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi sonrası yeni normali deneyimlediğimiz 2022, seyahat tercihlerini de değiştirdi. 2023’te daha fazlasını keşfetmek için doğa, kültür, tarih ve yeni deneyimler yaşamaya odaklı seyahatler ön planda olacak. Online otobüs ve uçak bileti, araç kiralama ve otel rezervasyonu platformu Obilet.com, seyahat planlarını yapmaya hazırlanan seyahat severler için bu yıl öne çıkacak rotaları paylaştı.

2022 dünyanın yeniden açıldığı bir yıl oldu. Doğayla, sevdiklerinle daha çok kucaklaşmak isteyenler seyahatlerini de bu ihtiyaçtan yola çıkarak planladı. 2023 ise ziyaret ettiği yerler ve insanlar üzerinde olumlu etki yaratmak isteyen, seyahat deneyimini kültür, tarih ve yeni keşiflerle derinleştirmeye çalışan gezginlerin yılı olacak. Obilet.com, 2023’te seyahatlerine yeni anlamlar katmak isteyen seyahat severlerin mutlaka görmesi gereken yerleri derledi.

8 asırlık başyapıt: El Hamra

Google’ın 2022- Yılın Arama Trendleri raporuna göre, nerede olduğu en çok sorulan yerler arasında ilk 5’te El Hamra Sarayı geliyor. İspanya’nın Endülüs bölgesindeki Granada kentinde yer alan bu eşsiz yapı, İslam medeniyetini yansıtan en önemli eserlerden biri olarak tanımlanıyor. Yaklaşık 8 asırlık geçmişiyle zamana karşı direnen, geleceğe miras kalması için restorasyon çalışmalarının sürdüğü Saray, tüm dünyadan ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor.  Her yıl yaklaşık 2,5 milyon turiste kapılarını açan El Hamra, 2023 yılında da seyahat severlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

Doğayı her yönüyle hissettiren Düden Şelalesi

Google’ın raporunda en çok aranan yerler arasında ilk 10’da Türkiye’den Düden Şelalesi yer alıyor. Türkiye’de mağarayla şelalenin buluştuğu tek yer olarak bilinen Düden Şelalesi, Antalya şehir merkezine yalnızca 10 km mesafede bulunuyor. Antalya’ya gelen yabancı turistler kadar yerli turistlerin de başlıca ziyaret noktaları arasında yer alan şelale, şehrin simgelerinden biri olmaya devam ediyor. Yemyeşil ormanların içinde yankılanan su sesi ile stres atmak, doğayı her yönüyle yaşamak isteyenler için Düden Şelalesi mutlaka görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Cumhuriyetin 100. yıldönümünde Ankara

2023 Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü olduğu için Ankara özellikle de Anıtkabir bu yıl milyonlarca kişiyi ağırlamayı bekliyor.  Ulu Önder’in ebedi istirahatini gerçekleştirdiği Anıtkabir; bu yıl mutlaka ziyaret etmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda. Anıtkabir dışında Kızılay Meydanı, Güvenpark ve Ankara Kalesi de Ankara’nın nefes aldıran simgeleri arasında yer alıyor. Ankara’nın evleri ve sokaklarıyla ünlü bölgesi Hamamönü ise ziyaretçilerini birkaç yüzyıl öncesine götürerek yaşattığı farklı atmosferi ile geçmişe yolculuk vadediyor.

Geçmişe yolculuk: Göbeklitepe

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Göbeklitepe hala görmemiş olanların bu yıl mutlaka listeye eklemesi gereken yerler arasında. Dünya tarihine ışık tutan bu etkileyici bölgede son olarak M.Ö. 13600’lü yıllara ait polenler gün yüzüne çıkarıldı. Mısır piramitlerinden 7 bin 500 yıl önce yapılan Göbeklitepe, insanlığın en eski yaşam alanlarından biri olarak her yıl giderek artan sayıda ziyaretçiye de ev sahipliği yapıyor. Hala birçok gizemi içinde barındıran, jeolojiden arkeolojiye, tarihten sosyolojiye her alanın ilgi odağı olmaya devam eden Göbeklitepe, henüz tarım dahi yapılmayan çağlara yolculuk etmek isteyenleri bekliyor.

Yakın, ekonomik ve renkli: Bakü

Obilet.com verilerine göre 2022 yılında yurt dışında en çok uçak bileti aranan yerler arasında ilk sırada Bakü geliyor. Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak tanımlanan Bakü, Avrupa ve Asya’nın birleştiği bir coğrafyada, sınır komşumuz Azerbaycan’ın başkenti olarak konumlanıyor. Direkt uçuşlarla büyük şehirlerden uygun fiyata uçulabildiği gibi tren veya otobüsle de kolayca ulaşılabilen Bakü, yakınlığının yanı sıra ekonomik bir seyahat alternatifi olarak da öne çıkıyor. Bakü hayat pahalılığı açısından dünyadaki 379 şehir arasında 334’üncü sırada yer alıyor. UNESCO listesinde yer alan surlarla çevrili eski kent, 1000 yıldan daha eski bir tarihe sahip Kız Kalesi, dünyada bir ilk olan Halı Müzesi ve Alev Kuleler geçmişle gelecek arasında, benzersiz bir zaman yolculuğu yaşamak isteyenlerin favori seyahat rotaları arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Keşfetmekle bitmeyen şehir: İstanbul

The New York Times’ın 2023’te görülmesi gereken 52 yer listesinde İstanbul- Türkiye 35. Sırada yer alıyor. İstanbul yılların eskitemediği metropollerden biri olarak kültürden sanata, mutfaktan tarihe, her anlamda dünyanın en ilgi çeken şehirlerinden biri olmaya devam ediyor. Prens Adaları’ndan hayatın hiç bitmediği, her daim dinamik İstiklal Caddesi ve Galata sokaklarına, şehrin en büyük sanat merkezlerinden biri olmaya aday Feshane ve Gazhane’den boğaz semtlerine, şehrin zenginliklerini yeniden keşfetmek isteyenler için İstanbul, 2023 yılında da favori adreslerden biri.

Obilet.com hakkında

İstanbul merkezli Obilet.com 2012 yılında kuruldu. Halen 350 çalışana sahip olan online seyahat bileti platformu Obilet.com, uluslararası danışmanlık firması Deloitte’un hazırladığı “Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nınEn Hızlı Büyüyen 500 Teknoloji Girişimi” ve TOBB’un hazırladığı “En Hızlı Büyüyen 100 Türk Şirketi” araştırmalarında yıllardır düzenli olarak en üst sıralarda yer alıyor. Obilet.com ayrıca dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 10 online seyahat biletlemesi platformu arasında yer alıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.