YETERSİZ UYKU KIŞ DEPRESYONUNA NEDEN OLUYOR

YETERSİZ UYKU KIŞ DEPRESYONUNA NEDEN OLUYOR

ABONE OL
8 Aralık 2021 16:36
YETERSİZ UYKU KIŞ DEPRESYONUNA NEDEN OLUYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kış aylarına girilmesi ile fiziksel aktivitelerin azalması sonucu vücut değişen hava sıcaklığına uyum sağlamaya çalışıyor. Bu anlamda, bağışıklık sisteminde yaşanan düşüş kişinin hem sağlığını hem de psikolojisini olumsuz yönde etkiliyor. Uzmanlar, mevsim geçişleri ile birlikte uyku kalitesindeki düşüşün kış depresyonu olarak da bilinen duygu bozukluğu problemlerini artırdığına dikkat çekiyor. Düzenli ve kaliteli uykunun vücut direncini güçlendirdiğine dikkat çeken İşbir Yatak Genel Müdürü Ahmet Tokeri, soğuk havaların yaratacağı olumsuz etkilerden korunmak için doğru uyku ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

 

DİYABETE YAKALANMA RİSKİNİ ARTIRIYOR

 

Araştırmalar, havaların soğumasıyla birlikte kaliteli uyku uyumayanlar ve yetersiz uyuyanların virüse maruz kaldıktan sonra hasta olmaya daha yatkın olduğuna işaret ediyor. Bu süreçte, uyku düzeninin bozulması bağışıklık sistemini zayıf düşürüyor ve vücudu savunmasız hale getiriyor. Bu anlamda, soğuk algınlığı, zatürre, grip, astım atakları gibi durumlar daha sık görülüyor. Ayrıca, uyku kalitesinde yaşanılan düşüş kişilerin iyileşme sürecini yavaşlatarak obezite, diyabet gibi hastalıklara yakalanma riskini de arttırıyor. Bunları önlemenin yolu ise düzenli ve kaliteli uykudan geçiyor.

 

MEVSİME GÖRE DOĞRU UYKU ÜRÜNÜ SEÇMEK ÖNEMLİ

Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirecek doğru uyku ürünlerinin önemine dikkat çeken İşbir Yatak Genel Müdürü Ahmet Tokeri, “Kış aylarının olumsuz etkilerinden korunmak için kaliteli ve sağlıklı uyku yaz aylarına oranla daha büyük önem arz ediyor. Mevsim geçişlerinde terletmeyen ürünlerin seçilmesi gerekirken, kış aylarında daha kalın ve sıcak tutan ürünlerin tercih edilmesi gerekiyor. Bunun yanın sıra, kişilerin alerjik rahatsızlığı varsa tercihlerini bu duruma göre yapmaları oldukça önemli. Mevsimlere göre doğru uyku ürünleri geliştiren bir marka olarak, ısı tutma özelliğine sahip ürünlerimiz ile soğuk iklim koşullarında bile ideal uyku iklimini sağlamaya dikkat ediyoruz. Doğal yapılı ürünlerimiz ile sıcaklık değişimine karşı vücudu koruyarak terlemenin önüne geçiyoruz. Bu sayede, uyku sağlığını ön planda tutarak oluşabilecek rahatsızlıkları da engellemiş oluyoruz” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.