WhatsApp’ta gizlilik sözleşmesinin süresi doluyor! Hesaplar ağustosta silinecek
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • WhatsApp’ta gizlilik sözleşmesinin süresi doluyor! Hesaplar ağustosta silinecek

WhatsApp’ta gizlilik sözleşmesinin süresi doluyor! Hesaplar ağustosta silinecek

ABONE OL
5 Mayıs 2021 23:07
WhatsApp’ta gizlilik sözleşmesinin süresi doluyor! Hesaplar ağustosta silinecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesini 8 Şubat’ta yürürlüğe koyacağını duyurmasının ardından yüz binlerce kullanıcı alternatif uygulamalara yöneldi. Şirket hisselerinin kısa sürede değer kaybetmesine rağmen WhatsApp, yeni gizlilik sözleşmesini yürürlüğe koyacağı tarihi sadece ileri atmakla yetindi. Uygulamanın kullanıcılara yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmeleri için verdiği son tarih ise 15 Mayıs. Peki bu tarihten sonra ne olacak?

120 GÜN SONUNDA HESAPLAR SİLİNECEK

Sözleşmeyi kabul etmeyenlerin hesapları bir süre pasif kalacak. Bu süre zarfında kullanıcılar yazışmalarını yedekleyebilecek. 120 günün sonundaysa hesaplar otomatik silinecek.

SÖZLEŞMEYİ ONAYLAYINCA NE OLACAK?

Şirketin iddiasına göre, sözleşmeyi kabul edenlerin mesajları gizliliğini korumaya devam edecek. Ancak WhatsApp, abonelerinin kişisel verilerine erişim sağlayabilecek. Kullanıcıların konum, satın alma geçmişi ve cihaz bilgilerine ulaşabilecek. Bu veriler Facebook ile de paylaşılacak.

SÖZLEŞME İSTEDİĞİNİZ ANDA BLOKE EDİLECEK

Şirket, telefon numaralarının bir işletmeyle paylaşılması konusuna da açıklık getirdi.

Buna göre, burada karar kullanıcının olacak. WhatsApp aboneleri, istedikleri zaman söz konusu işletmeyi bloke etme hakkına sahip olacak.

Veri ihlalleri nedeniyle gündemden düşmeyen Facebook’un kurucusu ve Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg, sosyal medya platformu Facebook, popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yine revaçta olan fotoğraf ve video platformu Instagram ve mesajlaşma uygulaması Messenger ile dünyanın en büyük sosyal medya/ çevrim içi mesajlaşma hizmetlerinden 4’üne sahip. Facebook, WhatsApp’ı 2014’ün şubat ayında 19 milyar dolara satın almıştı.

WhatsApp'ta gizlilik sözleşmesinin süresi doluyor! Hesaplar ağustosta silinecek



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.