Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu’ndan ilk açıklama: Hiçbir yere gitmiyorum
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu’ndan ilk açıklama: Hiçbir yere gitmiyorum

Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu’ndan ilk açıklama: Hiçbir yere gitmiyorum

ABONE OL
17 Mart 2021 21:07
Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu’ndan ilk açıklama: Hiçbir yere gitmiyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hakkında “Terör propagandası yapmak” suçlamasıyla 2 yıl hapis cezası verilen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği resmen düşürüldü. TBMM’de yargı kararının okunması sırasında HDP’liler masalara vurarak istenmeyen görüntüler oluşturdu.

DİRENECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Meclis’te oturuma 10 dakikalık ara verilirken, Gergerlioğlu’nun TBMM’yi terk etmesi istenecek. Ancak Meclis’e yanında bir çanta ile gelen ve vekilliği düşürülen HDP’li isim daha önce direnme kararı aldığını açıklamıştı.

“HİÇBİR YERE GİTMİYORUM”

Gergerlioğlu oturuma verilen arada ise diğer vekillerin eylemine katılarak şunları söyledi: “Milletin iradesiyle geldim buraya. Anayasayı çiğneyen yargı kararlarını tanımıyorum. Meclis Başkanlığı da suç işlemiştir. Baştan sona hukuksuzlukla doluydu bu karar. Ben milletimin bağrındayım, milletimin kalbindeyim ve hiçbir yere gitmiyorum. Basın mensupları bilsin, Meclis Genel Kurulu’nu terk etmiyorum. Ben 90 bin Kocaelilinin oyunu alarak buraya geldim. Anamın ak sütü gibi helal oyla geldim. Milletimin iradesine sığınıyorum.”

HDP’LİLER EYLEM YAPTI

TBMM’de yargı kararının okunduğu sırada HDP’li vekiller masaları yumruklayarak protesto gösterisinde bulundu. Kararın okunmasını engellemeye çalışan HDP’li vekiller gerginliği yükseltti.

MECLİS’İN SİTESİ HEMEN GÜNCELLENDİ

Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesinin hemen ardından Meclis’in internet sitesindeki ‘Milletvekilliği sona erenler’ bölümüne HDP’li Gergerlioğlu da eklendi. Vekilliğin sona ermesine ilişkin olaraksa, ‘Anayasaya göre milletvekilliğinin düşmesi’ notu düşüldü.

Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu'ndan ilk açıklama: Hiçbir yere gitmiyorum



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.