TÜBİTAK SAGE ve DASAL Havacılık’tan Önemli İş Birliği

TÜBİTAK SAGE ve DASAL Havacılık’tan Önemli İş Birliği

ABONE OL
8 Aralık 2021 16:30
TÜBİTAK SAGE ve DASAL Havacılık’tan Önemli İş Birliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YERLİ VE MİLLİ GÜÇ BİRLİĞİ

TÜBİTAK SAGE ve DASAL Havacılık Teknolojileri, Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi’nde iş birliği protokolü imzaladı

Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi – DLSS önemli bir iş birliğine ev sahipliği yaptı. TÜBİTAK SAGE (Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü) ile ASELSAN ve ALTINAY Savunma’nın ortak iştirakı DASAL Havacılık Teknolojileri arasında bir iş birliği protokolü imzalandı.

TÜBİTAK SAGE ve DASAL Havacılık Teknolojileri, DASAL havacılık platformlarına TOGAN Silah Sistemi entegrasyonuna ilişkin iş birliği yaptı. İmza törenine; TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan Okumuş ile DASAL Havacılık Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin İlkmen katıldı.

“Bir artı bir ikiden fazladır”

Protokolün detaylarına ilişkin TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan Okumuş şunları söyledi: “TOGAN, çoklu taşıma ve bırakma imkanı sağlayan akıllı salan ile birlikte etkinliği artırılmış 81 mm havanların ağırlık eşdeğeri olarak geliştirilen ve salana entegre atış kontrol sistemleriyle kullanılan bütün bir silah sistemidir. Personel etkinliği artırılmış, bilyeli havanlara havadan atım yeteneği kazandırılarak görece düşük maliyetli hava yer mühimmatları elde ediliyor. TÜBİTAK SAGE olarak ürettiğimiz TOGAN Silah Sistemi şimdi DASAL Havacılık ile yaptığımız bu iş birliği sayesinde farklı sınıftaki İHA’lara entegrasyonu gerçekleşti. Ürünlerimizin bir araya gelmesiyle verimli ve etkin sistemlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Bu güç birliği sayesinde bir artı birin ikiden fazla ettiğini vurgulamak isterim.”

Maliyet ve lojistik etkin bir araç

DASAL Havacılık Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin İlkmen ise şunları aktardı: “15 – 75 ve 150 kg kapasiteli olmak üzere üç ayrı taşıma gücüne sahip üç farklı İHA platformumuza TOGAN Silah Sistemi entegrasyonu kapsamında iş birliği gerçekleştirdik.

Ağır + sınıfında, 8 ila 12 TOGAN mühimmatı taşıyabilecek olan İHA’larımız 100 km hızla ilerleyebiliyor. Bu platformun 40 km menzili bulunuyor. Diğer iki platformumuzda ise sırasıyla 6 ve 2 adet TOGAN mühimmatını 20 km ve 10 km menzilde etkin kullanabiliyoruz. Bu platformların tümü uygun kara araçlarıyla kullanılarak sahada etkinlikleri artırılacak şekilde tasarlanmış durumdadır. Örnek olarak orta sınıf aracımız; 4*4 arazi araçlarına ağır sınıf aracımız da kısa saşe arazi kamyonlarında hem şarj hem yedek bateri hem de mühimmat taşımak suretiyle bir mobil operasyon merkezi olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu önemli iş birliği sayesinde maliyet ve lojistik etkin bir araç geliştirildi. Düşük maliyetlerle operasyonlar gerçekleştirilebilecek.”

Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi – DLSS, savunma sanayi temsilcilerini Ankara’da buluşturdu. 7 – 8 Aralık 2021 tarihlerinde Ankara’da Hilton Garden Inn Gimat Hotel’de düzenlenen DLSS, önemli oturumlara ve sektör temsilcilerinin en yeni projelerine ev sahipliği yapıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.