Soylu’ya, Bahçeli’nin gazetecilere tehdidi soruldu: Tedbir aldınız mı?
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Soylu’ya, Bahçeli’nin gazetecilere tehdidi soruldu: Tedbir aldınız mı?

Soylu’ya, Bahçeli’nin gazetecilere tehdidi soruldu: Tedbir aldınız mı?

ABONE OL
19 Ocak 2021 14:19
Soylu’ya, Bahçeli’nin gazetecilere tehdidi soruldu: Tedbir aldınız mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Taha Akyol, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’u hedef göstermesini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Gergerlioğlu, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, 14 yıl önce 19 Ocak tarihinde hedef gösterilme sonucu öldürülen Hrant Dink’i hatırlatarak, bir kez daha gazetecilerin hedef haline getirildiğini ve İçişleri Bakanlığı’nın tedbir alması gerektiğini kaydetti.

“BAHÇELİ’Yİ ELEŞTİREN MURAT İDE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI”

Gergerlioğlu, önergesinde, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 18 Ocak 2021 tarihinde sosyal medya platformu Twitter hesabındaki paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştır: ‘Karar Gazetesi’nin kiralık köşe yazarları, mesela Elif Çakır, mesela Yıldıray Oğur, mesela Taha Akyol ve diğer köşesiz sözde yazarlar MHP’yi hafife almasınlar, MHP’ye kara çalmasınlar. Çünkü kazdıkları kuyuya çoktan düşmüşler, kızarmayan yüzleriyle yakayı ele vermişlerdir’” dedi.

Gergerlioğlu, “Bu atılan tweet ne yazık ki 2019 senesinde Devlet Bahçeli’yi yazısında eleştiren Murat İde’nin uğradığı saldırıyı akıllara getirmiştir. Gazeteci Murat İde, Twitter’dan yapılan hedef gösterme sebebiyle darp edilmiştir. Yine son 5 yıla bakıldığında pek çok gazetecinin yazdıkları yazılar sebebiyle ya cezaevinde olduğu ya da darp edildiği de gözden kaçmayan bir gerçektir” ifadelerine yer verdi.

“FİZİKİ LİNCE DAVETİYE”

Bahçeli’in açıklamalarının ‘gazetecilere yönelik fiziki lince davetiye’ niteliğinde olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, “Devlet Bahçeli’nin twetleri, basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasından 154. sırada olan Türkiye’de gazetecilere yönelik fiziki linçe davetiye niteliğindedir. En düşük düzeyde bile olsa demokratik kurumların çalıştığı bir ülkede gazetecilerin fiziki linçe maruz kalması kabul edilemez. Devlet Bahçeli’nin açıklamaları gazetecileri doğrudan hedef göstermesi sebebiyle oldukça talihsizdir” dedi.

“TEDBİR ALDINIZ MI, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK MISINIZ?”

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “İlgili gazetecilerin korunması için Bakanlığınız gerekli tedbirleri almış mıdır? Hedef gösterilmesi sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Hrant Dink’in ölüm yıldönümünden bir gün önce gazetecileri hedef gösteren böyle bir tweet atılmasının nasıl bir karşılığı vardır? Bu atılan tweet sebebiyle Bakanlığınız herhangi bir suç duyurusunda bulanacak mıdır?” diye sordu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.