Son dakika… TEŞVİKİYE’DE İKİ KADINA DARP İDDİASI: GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Son dakika… TEŞVİKİYE’DE İKİ KADINA DARP İDDİASI: GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Son dakika… TEŞVİKİYE’DE İKİ KADINA DARP İDDİASI: GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

ABONE OL
9 Haziran 2021 00:11
Son dakika… TEŞVİKİYE’DE İKİ KADINA DARP İDDİASI: GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) öğretim görevlisi olan Neşe Nur Akkaya ve kız arkadaşı Nişantaşı’nda parkta oturup sohbet ederken, yine parkta arkadaşlarıyla oturan E.Ç. isimli şahsın başörtüleri nedeniyle hakaret dolu sözlü tacizine maruz kaldı. Genç kızlar önce şahsa cevap vermedi ancak E.Ç. tacizini uzaktan sürdürmeye devam etti.

“GAZİOSMANPAŞA’YA GİDİN”

Arkadaşlarının yanından kalkarak genç kızların yanına gelen E.Ç. burada genç kızlara bağırmaya başladı. E.Ç.,”Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz. Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa’ya gidip oturun” diyerek nefret söylemlerinde bulundu. Neye uğradığını şaşıran genç kızlar, şahsa kibarca cevap vermekle yetindi. Neşe Nur Akkaya, “Rahatsız oluyorsan, sen gidip başka bir yerde oturabilirsin” diyerek tepkisini dile getirdi.

“ART ARDA YUMRUK ATTI”

Ancak E.Ç. daha da öfkelendi. Sözlü saldırılarını fiziksel boyuta taşıdı ve bir anda elindeki termos bardakla Neşe Nur Akkaya’ya vurmaya başladı. Talihsiz genç kız aldığı art arda yumruk darbeleri nedeniyle yere yığıldı ve baygınlık geçirdi. Duruma Akkaya’nın diğer arkadaşı da müdahale etmek istese de darbelerden o da nasibini aldı.

DARP RAPORU ALDI

Gözü dönmüş adamın saldırısına parktaki diğer vatandaşlar müdahale etti. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine hemen polis ekipleri sevk edildi. Hastaneye kaldırılan Neşe Nur Akkaya darp raporu alarak şahıstan şikayetçi oldu.

Başörtülü akademisyene Nişantaşı'nda yumruklu saldırı: Sizi burada istemiyoruz

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Kısa sürede hızla yayılan saldırı haberi sosyal medyada infial yarattı. Yüzlerce kişi #ErayÇakınTutuklansın ve #SaldırganErayÇakın hastagleri altında saldırıya tepki gösterdi.

“ABLAMIN BAŞÖRTÜSÜNE LAF ATMIŞ”

Yaşanan olayla ilgili Sabah gazetesine konuşan Neşe Nur Akkaya’nın kardeşi Mehmet Akif Akkaya şunları söyledi:

“Ablam ve arkadaşı Nişantaşı Mıstık parkında oturuyorlarken arkasında oturan bir kişi ablama önce sözlü tacizde bulunuyor. Sözlü tacizden önce de bir süre ablam ve arkadaşını bakışlarıyla rahatsız ediyor. Ardından bir şeyleri bahane edip ablamın yanına gelip bağırmaya başlayan bu şahıs, ablamın cevap vermesi üzerine ablama yumruk atmaya başlıyor. Ablama ‘Burada ne işiniz var, siz ve sizin gibileri istemiyoruz’ deyip ablamın başörtüsüne laf atıyor. ‘Gidin başka yerlere, çok parkta oturmak istiyorsanız, Gaziosmanpaşa’ya gidip oturun’ gibi birçok nefret söyleminde bulunuyor.

“ŞİDDET UYGULADIĞINI KABUL ETTİ”

Ablamın da ‘rahatsız oluyorsan, sen gidip başka bir yerde oturabilirsin demesi üzerine’ Ablama elindeki termos ile vurmaya başlamak suretiyle yumruk atmaya başlıyor. Ablam araştırma görevlisi ve bu hafta işine gidemiyor. Bu şahıs elini kolunu sallayarak gezecek mi? Ayrıca belirtmiş olayım, şahıs ifadesinde vurduğunu reddetmiyor. Şahsın yanındaki arkadaşları da şahsın birçok kez yumruk attığını polise ifadesinde verdiler. Olaya birçok polis memuru ve vatandaş da şahit oldu. Yine polis ifadelerinde nefret söylemlerini de, şiddet uyguladığını da kabul ettiler. Sadece ablam başörtülü olduğu için ablama ve arkadaşına saldıran bu faşist düşünceli E.Ç. tutuklansın.

ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden olaya ilişkin yapılan açıklamada, “06.06.2021 günü İlimiz Şişli ilçesi Teşvikiye Mahallesinde bulunan bir park içerisinde meydana gelen ve bazı sosyal medya hesapları tarafından paylaşılan ‘Kasten Yaralama Tehdit’ konusu ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan araştırmalarda; olay günü mağdur N.N.A. (31) ve Y.F. (29) isimli şahısların saat 18.15 sıralarında parkta oturdukları ve bir sokak kedisi ile ilgilendikleri sırada yanlarına gelen E.Ç. (26) isimli şahıs tarafından ‘Kediye dokunamazsınız, burası kedi parkı, sizin burada yeriniz yok’ şeklinde söylemlerine maruz kaldıkları ve devamında şüpheli şahsın elindeki şişe ile Y.F. isimli şahsın yüzüne vurduğu belirlenmiş, E.Ç. isimli şüpheli şahıs olay yerinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili yakalanan ve 07.06.2021 ‘Kasten Yaralama-Tehdit’ suçundan adli makamlara sevk edilen şüpheli şahıs hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

BAKANLIK DAVAYA MÜDAHİL OLACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, söz konusu saldırıyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şiddetin her türlüsünün insanlık suçu olduğunu bildirdi.

Yanık, “Şiddetin her türlüsü ve sebebi ne olursa olsun ayrımcılık utanç verici bir insanlık suçu. Bu faşist zihniyeti şiddetle kınıyorum. Açılacak davaya müdahil olarak, Nişantaşı’nda saldırıya maruz kalan kardeşimize bu süreçte her türlü desteği vereceğiz, yanındayız” ifadelerini kullandı.

Başörtülü akademisyene Nişantaşı'nda yumruklu saldırı: Sizi burada istemiyoruz



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.