Son Dakika: Okullarda yüz yüze eğitim 1 Haziran’dan itibaren başlıyor
  • Mizrak Haber
  • Gündem
  • Son Dakika: Okullarda yüz yüze eğitim 1 Haziran’dan itibaren başlıyor

Son Dakika: Okullarda yüz yüze eğitim 1 Haziran’dan itibaren başlıyor

ABONE OL
31 Mayıs 2021 23:57
Son Dakika: Okullarda yüz yüze eğitim 1 Haziran’dan itibaren başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısının yaptığı açıklamaların ardından Türkiye’nin normalleşme takvimi de belli oldu. Koronavirüs salgınında en çok etkilenen alanlardan biri olan eğitimde nasıl bir yol izleneceği de merak ediliyordu. Buna göre Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılış tarihi hakkında bilgilendirmede bulundu.

YÜZ YÜZE EĞİTİM HAFTADA 2 GÜN

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yarından itibaren ilkokul ve bünyesinde ana okullarında, 7 Haziran’dan itibaren de ortaokul ve liselerde, haftada 2 gün olmak şartıyla yüz yüze eğitim geçileceğini açıkladı.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda ise 1 Haziran’dan itibaren başlayacak eğitim öğretim faaliyetleri, haftanın 5 günü yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

1 Haziran salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacaktır. Diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecektir. 7 Haziran pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerimizde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçilecektir.

KÖY OKULLARINDA HAFTADA 5 GÜN EĞİTİM

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarımızda yüz yüze eğitime 1 Haziran salı gününden itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlanacaktır.

YÜZ YÜZE EĞİTİME KATILIM İSTEĞE BAĞLI

Okullarımızdaki yüz yüze eğitim katılımı isteğe bağlı olup, “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Klavuzu”ndaki koşullar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

2020-2021 Eğitim- Öğretim dönemi 2 Temmuz Cuma günü ise sona erecektir.

Son Dakika: Okullarda yüz yüze eğitim 1 Haziran'dan itibaren başlıyor
Son Dakika: Okullarda yüz yüze eğitim 1 Haziran'dan itibaren başlıyor

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.